Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul „De Crăciun, adoptă un suflet!”, aduce alături și profesorii de religie

O iniţiativă lăudabilă, devenită tradiţie

Proiectul „De Crăciun, adoptă un suflet!”, aduce alături și profesorii de religie

Proiectul „De Crăciun, adoptă un suflet!", desfășurat în perioada 14 noiembrie - 24 decembrie 2014, a ajuns la cea de-a VI-a ediție, fiind inițiat de Asociația Filantropia Oradea, asociație eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

Proiectul urmăreşte promovarea spiritului filantropic în comunitate și implicarea activă în comunitate a copiilor, tinerilor, adulților, a instituțiilor publice și private, în vederea îmbunătățirii climatului socio-cultural și a locuirii în spiritul sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.
Peste 200 de beneficiari, copii, tineri, adulți, persoane vârstnice și persoane cu dizabilități au primit sprijin financiar și material în valoare de cca.15.000 de lei, ca urmare a activităților realizate în cadrul acestui proiect de voluntarii Filantropia.
Începând din acest, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, reprezentat de pr. prof. Florin Negruțiu, s-a alăturat acestei inițiative printr-un număr semnificativ de profesori de religie care au animat comunitatea școlară cu un număr semnificativ de copii și tineri,  au organizat activități de creație artizanală, culinară și artistică, prin organizarea de târguri tradiționale de Crăciun. Valorificarea acestor bunuri au fost oferite unor cazuri filantropice identificate de profesorii de religie și copiii coordonați de aceștia, care au simțit bucuria Crăciunului prin afecțiunea dăruită de comunitatea copiilor și profesorilor din școlile lor. Astfel, 5 copii aflați în situații sociale deosebite și un copil cu dizabilități, provenind de la cinci unități de învățământ din Municipiul Oradea, la finalul campaniei, însoțiți de profesorii lor, care au strâns prin activitățile amintite, respectiv cu sprijinul altor colegi profesori de religie, dar și sponsorii Asociației Filantropia Oradea, suma de 2.600 de lei, cu care au vizitat centrele comerciale spre a se bucura de cumpărăturile de Crăciun, atât de rare în viața acestor copii.
Profesorii de religie implicați în această inițiativă au fost: Bot Simona și Mihuț Nicolina de la Școala Gimnazială „Dacia"; Dem Irina și Budău Sanda - Colegiul Național „Iosif Vulcan"; Drugaș Șerban, Deliman Alina - Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu"; Cadar Ioan și Ias Violeta - Colegiul Național „Mihai Eminescu"; Costea Mihaela - Liceul de Arte; Pășcuța Adina - Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller"; Duluș Nicolae - Colegiul Național „Emanuil Gojdu"; Marian Rodica, Perțe Călin, Țăran Emanuela și Bogdan Cosmin - Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu"; Rus Radu, Sonea Alin, Leucea Dorel, Popovici Florica, Lakatoș Ștefan și Dulca Alexandru, toţi şase de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu". (C.N.)

Trimite email

vineri, 25 septembrie 2020

Poza zilei

Elena - absolventa de aur a familiei Avram!

Astăzi (joi, 24 septembrie 2020), aveam să-i cunoaștem pe absolvenții de 10 ai Bihorului, care au fost premiați cu diplome și sume de bani, potrivit bunelor rânduieli instituite pentru a stimula competiția și performanța.
Printre cei 19 absolvenți de aur ai Bihorului (cinci absolvenți de liceu și 14 absolvenți de gimnaziu), se numără și Elena Avram, absolventă de 10 a Colegiului  Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea.
Întâmplarea a făcut ca după premiere, să o revăd pe Elena, alături de părinții săi, fericiți, în grădinița de flori a gospodăriei, unde tatăl tocmai și-a propus o ,,ședință foto".
Cum să nu fie fericiți mami și tati cu fetița lor de aur!
(OviDan)