Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul „Din sacul lui Moș Crăciun”, la clasa a IV-a B

La Colegiul Național „Iosif Vulcan”

Concursul „Din sacul lui Moș Crăciun”, la clasa a IV-a B

Vineri, 19 decembrie 2014, după-amiază, elevii clasei a IV-a B de la Colegiul Național „Iosif Vulcan"Oradea, însoțiți de membri ai familiilor acestora, au așteptat cu nerăbdare, în Centrul de Documentare și Informare al școlii, sosirea lui Moș Crăciun.

Darnicul și iubitul personaj și-a trimis însă ajutoarele să împartă mai întâi elevilor, organizați  în trei grupe, subiectele celor șapte runde ale concursului „Din sacul lui Moș Crăciun" cu care se încheie proiectul educațional „Învățăm despre Bihor". Subiectele formulate de doamna învățătoare Rodica Panti au verificat cunoștințele elevilor din aproape  toate ariile curriculare, accentul căzând însă pe cele despre istoria și geografia orizontului local și al celui apropiat, dobândite în timpul derulării proiectului, dar și pe cele legate de Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos.
Corinda de Crăciun
Ultimele două runde ale concursului au înviorat atmosfera. În runda a șasea, elevii au fost puși să recunoască colindul după negative și să îl interpreteze (o probă karaoke), iar apoi au interpretat probele artistice pregătite: scenete (care ne-au amintit ce este Crăciunul, ce se întâmplă în palatul lui Moș Crăciun în această perioadă a anului și cum l-a afectat criza mondială și pe simpaticul și mult așteptatul Moş), corinda de Crăciun, după datina din unele sate bihorene, a avut darul de a revigora unele elemente tradiţionale autentice şi de a conserva aceste comori ale istoriei şi culturii românești (ceata de corindători este însoțită de dobaș, corinda de uliță, strigături specifice, corinda de primire în casă, încă trei corinzi, jocul cu fata gazdei, cerutul cinstei, plata corindei cu covrigei și colăcei).
 La finalul concursului grupa Spiridușilor a fost declarată câștigătoare, dar în sacul lui Moș Crăciun au fost daruri pentru toți elevii.
Delia Pantea
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Concursul „Din sacul lui Moș Crăciun”, la clasa a IV-a B.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.