Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Universitatea Agora - un furnizor antreprenorial de învățământ superior

Un scurt bilanț al anului 2014

Universitatea Agora - un furnizor antreprenorial de învățământ superior

La sfârşit de an, distinsul rector al Universităţii Agora, dl prof. univ. dr. Ioan Dziţac, face un scurt bilanţ, punctând şase probleme: evaluarea Universităţii Agora de către EUA -IEP; Atragerea de fonduri din proiecte europene; Politica de întărire a resursei de cadre didactice titulare; Acreditarea unui nou program de master; Vizibilitate națională; Vizibilitate internațională.

1. Evaluarea de către EUA -IEP (Asociația Universităților Europene - Programul de Evaluare Instituțională)
Universitatea Agora a fost vizitată și evaluată, în perioadele 18-20 februarie și 19-21 mai 2014, de către o echipă EUA formată din Sijbolt Noorda (President emeritus,University of Amsterdam and VSNU, team chair), Vaidotas Viliūnas (Principal, Marijampole College, Lithuania), Liliya Ivanova (studentă, University of National and World Economy, Bulgaria) și Jethro Newton (former Dean of Academic Quality Enhancement, University of  Chester, UK, team coordinator). Echipa EUA a apreciat pozitiv dimensiunea relațiilor internaționale, cercetarea științifică și diseminarea acesteia prin conferințele internaționale și publicațiile în jurnale de top internațional, dar mai ales buna colaborare cu angajatorii, cu mediul economic și spiritul antreprenorial al Universității Agora: „The team has enjoyed learning about the characteristics of Agora University and its role as an entrepreneurial provider of higher education in the fields of law, management and social science. It has been an interesting experience to discuss with staff, students, and external stakeholders the challenges faced by UAO and the university's efforts to address constraints and to explore future opportunities. We believe the university has the potential to take successful steps in its next stage of development".
2. Atragerea de fonduri din proiecte europene de formare a resursei umane, finanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 - POSDRU
Spiritul antreprenorial are acoperire în cele 5 proiecte POSDRU câștigate în 2014, dintre care patru în calitate de beneficiar și unul în calitate de partener:
1)„Promovarea ocupării durabile în două regiuni din România prin servicii integrate", Contract nr.  POSDRU/125/5.1/S/125438 (manager proiect: Pandelică Ionuț, asistent manager: Gabriela Bologa);
2)„Creșterea competitivității economice prin calificarea angajaților din Turism - COMTUR", Contract nr. POSDRU/164/2.3/S/142133 (manager proiect: Gabriela Bologa);
3) „Succes prin stagii de practică - SSP" (asistent manager: Viorina Maria Judeu);
4) „ETIC - Cariere de Impact Social, program de consiliere profesională și practică studențească", Contract nr.  POSDRU/161/2.1/G/138622 (manager proiect: Gabriela Bologa, asistent manager: Iancu Ana Elena);
5) „C.E.R.C. DE APTITUDI.N.I. - CrEaRea, Corelarea și DEzvoltarea APTITUDInilor Necesare pentru trecerea la viața actIvă", POSDRU/161/2.1/G/137526 (responsabili parteneriat: Mișu-Jan Manolescu și Ioan Dzițac).
3. Politica de întărire a resursei de cadre didactice titulare
În urma concursului desfășurat în februarie 2014, prin decizia rectorului, colectivul de cadre didactice titulare s-a îmbogățit cu un conferențiar universitar (Alina-Angela  Manolescu), patru lectori universitari (Ioana-Luminița Dudaș, Alexandru-Liviu Lascu, Crăciun Leucea, Florian Mateaș) și un asistent universitar (Elena Sferlea).
4. Acreditarea unui nou program de master
În şedința Consiliului ARACIS din 27.11.2014 a fost acreditat un nou program de master, „Cercetări criminalistice aplicate" pe domeniul Drept.
În acest moment, Universitatea Agora are următoarele programe de studii:
Domeniul Programe de studii universitare de licență; Programe de studii universitare de master şi Doctorat
DREPT Drept - 4 ani
1) Științe penale și criminalistică - 1 an
2) Cercetări criminalistice aplicate - 2 ani; conducător de doctorat: prof. univ. dr. Elena Iancu
MANAGEMENT  Management - 3 ani    
Managementul resurselor umane - 2 ani       
CONTABILITATE Contabilitate și informatică de gestiune - 3 ani                   
ȘTIINȚE ADMINISTRATIVE Poliție locală - 3 ani                  
5. Vizibilitate națională  (ARACIS)
Două cadre didactice ale Universității Agora au devenit experți evaluatori ARACIS: prof. univ. dr. Elena Iancu (Drept) și conf. univ. dr. Ramona Urziceanu (Economie).
(CNATDCU) Doamna prof. univ. dr. Elena Iancu și-a susținut examenul de abilitare și a obținut calitatea de conducător de doctorat în domeniul Drept.
6. Vizibilitate internațională
Vizită în India. În ianuarie 2014, rectorul Universității Agora, prof. univ. dr. Ioan Dzițac, a efectuat o vizită de lucru în India și a încheiat un acord de colaborare cu Kalasalingam University (KLU). În primul semestru al anului universitar 2014 - 2015 un număr de 132 de studenți din KLU au urmat și promovat un curs de inițiere în limba română oferit de Universitatea Agora. 
Vizită în Rusia. În iunie 2014, rectorul Universității Agora, prof. univ. dr. Ioan Dzițac, a vizitat National Research University Higher School of Economics din Moscova, fiind invitat ca organizator al unei sesiuni speciale, Soft Computing Methods in Quantitative Management and Decision Making, la The Second International Conference on Information Technology and Quantitative Management (ITQM 2014).
Vizită în China. Universitatea Agora din Oradea are acorduri de colaborare cu trei mari universități din China: University of Chinese Academy of Sciences (UCAS), Beijing Jiatong University (BJTU). Doi studenți de la Universitatea Agora, Renata și Paul Moca, de la programul de studii postuniversitare „Managementul resurselor umane", au fost la o școală de vară în China în luna iulie 2014. Cei doi studenți au vizitat două mari universități chineze: Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE) din Chengdu și Beijing Jiatong University.
Vizită în Italia. Președintele Senatului Universității Agora din Oradea, prof. univ. dr. Adriana Manolescu și președintele Consiliului de Administrație, prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, au vizitat, în luna octombrie 2014, două instituții de învățământ superior din Italia, Universitatea „Aldo Moro" și Politehnica din Bari.
Webranking. Universitatea Agora a urcat pe locul 43 dintre cele 112 universități românești evaluate de Cybermetrics Lab (Spanish National Research Council).
ISI Web of Science. Factorul de impact al revistei International Journal of Computers Communications & Control a crescut de la 0,441 la 0,694, ceea ce a făcut-o să urce în categoria Computer Science, Information Systems pe locul 96 din cele 135 de reviste din lume cotate în această categorie (Q3).
Doctor Honoris Causa. Prof. univ. dr. Yong Shi de la Universitatea Academiei Chineze de Științe a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Agora (7 mai, 2014).
Conferinţe internaţionale organizate de Universitatea Agora.
1. International Conference on Computers Communications & Control (May 7-9,  2014): ICCCC2014
2. Agora International Economics Conference (November 6-8, 2014): AIEC2014 
3. Agora International Law Conference (October 23-24, 2014): AILC2014
Rector,
prof. univ. dr. Ioan Dzițac

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021