Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Centru de tip RESPIRO

Piticot strânge fonduri pentru un nou proiect

Centru de tip RESPIRO

Cu câteva luni în urmă am pus la punct un plan de dezvoltare a unui Centru de tip RESPIRO în judeţul Bihor, singurul centru de acest gen din zona de NV a României!

Poate că nu aţi mai auzit despre un astfel de CENTRU ...
Vă putem oferi câteva detalii.
Centrul de tip RESPIRO reprezintă o locaţie, spaţiu, zonă de confort în care sunt aduşi copii cu probleme speciale pentru a oferi un moment de răgaz/relaxare/repaus pentru aparţinători/asistenţi maternali.
Beneficiarii proiectul nostru de tip RESPIRO sunt în mod direct copiii (cu vârste cuprinse între 0-18 ani), care sunt îngrijiţi de către asistenţi maternali/membri ai familiei ca beneficiari indirecţi. Acest centru reprezintă o alternativă viabilă pentru asistenţii maternali în vederea oferirii acelui răgaz necesar refacerii fizice şi psihice pentru continuarea îngrijirii persoanei aflate în întreţinere cu probleme speciale (handicap fizic sau psihic). Momentan, în judeţul Bihor sunt câteva sute de persoane care au în îngrijire copii cu dizabilităţi fizice/psihice care ar avea nevoie de un astfel de centru de recreere!
Centrul RESPIRO - PITICOT va fi localizat în localitatea Mădăras  (jud. Bihor), unde am primit o clădire de la Primăria Mădăras.
Din păcate, această clădire se află în paragină şi are nevoie de recondiţionare aproape în totalitate!
Fapt pentru care vă solicităm sprijinul, atât financiar, cât şi în natură (materiale de construcţii: ciment, var, lemn, vopsea, dispersit, piatră, nisip, cărămidă, cherestea, burlane, polistiren, vată minerală, ţiglă, glet, covor pvc, gresie, faianţă, uşi, geamuri, servicii de transport, mână de lucru etc.) Valoarea investiţiilor se ridică la aproximativ 300.000 de euro!
Ne propunem să începem lucrul efectiv din primăvara anului 2015, iar la finalul anului să fim capabili să primim primii beneficiari! În vederea realizării acestui centru, Asociaţia PITICOT adună bani şi materiale de construcţii, de la persoanele fizice şi juridice din toată România!
Echipa Asociaţiei PITICOT, o mână de oameni cu suflet!
Denisa HORA,
director coordonator Evenimente

Trimite email

miercuri, 19 februarie 2020