Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Ne-am propus să atingem cantitatea de 1.000.000 kg”

Patrula de Reciclare, record de colectare a deșeurilor electrice cu ajutorul Suporterilor

„Ne-am propus să atingem cantitatea de 1.000.000 kg”

București, 13 ianuarie 2015. Patrula de Reciclare atinge un nou record: peste 130.000 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) au fost colectate în 2014 cu ajutorul Suporterilor programului!

Începând din luna martie 2014, „Suporterii Patrulei (firme și instituții din toată țara) au casat aparatele electrice nefolositoare din gestiune și și-au mobilizat angajații și colaboratorii să procedeze la fel cu vechiturile din birouri sau de acasă pentru a-și susține copiii și profesorii din Patrula de Reciclare locală.
Cristian Oprea, managerul proiectului „Suporterii Patrulei de Reciclare" explică această reușită peste așteptări: „Este un început „vertiginos" de ediție! În primele trei luni am colectat cea mai mare cantitate pentru această perioadă, de la lansarea programului, în 2011, datorită Suporterilor. Pentru că și-au propus țeluri din ce în ce mai înalte, agenții din Patrulă au „bătut la ușa" companiilor și instituțiilor, acolo unde există multe deșeuri electrice, dar, mai ales, acolo unde mulți oameni lucrează, se ajută, se motivează unii pe ceilalți. Acolo unde un gest poate inspira o întreagă comunitate. Echipa Suporterilor care s-a extins, încet, încet, în toată țara, a contribuit semnificativ la reușitele cu care ne mândrim. Puterea exemplului dat de ei este și cel mai important câștig. Acest lucru ne dovedește, fiecăruia dintre noi, cât de simplu poate fi un gest benefic pentru natură și comunitate".
bauMax este Suporterul de top al anului 2014! Compania a casat peste 12.000 kg de DEEE, în București și în diferite județe și a contribuit la succesul Patrulelor care au câștigat premiile naționale la ediția 2013-2014. „Vrem să contribuim la misiunea educativă de a responsabiliza elevii şi profesorii pentru ca, apoi, aceştia sa stimuleze reciclarea la scară largă. Colectarea selectivă înseamnă responsabilitate față de mediu și un pas important spre o mai bună calitate a vieții pentru toţi" a declarat Marius Tănase, reprezentant bauMax.
Nici alte companii nu s-au lăsat mai prejos - SC Ciurezu SRL din județul Vâlcea, Tonis Trade din județul Constanța, SC Dunărea SA și Comcereal din Brăila și Panalim din Sibiu au casat, fiecare, peste o tonă de deșeuri electrice în sprijinul Patrulei.
Partenerii „de tradiție" ai programului (Agenția Națională a Funcționarilor Publici, inspectorate şcolare locale, comisariate locale ale Gărzii de Mediu, partenerii media AGERPRES și Radio 3Net „Florian Pittiș") au devenit și Suporteri și au inspirat numeroase alte instituții publice să le urmeze exemplul.
Gesturi emoționante de solidaritate au venit mai ales din partea școlilor care, deși nu sunt înscrise în program, s-au alăturat eforturilor de informare și mobilizare ale colegilor lor, cu mari satisfacții.
„Până în septembrie 2015 ne-am propus să atingem cantitatea de 1.000.000 kg de deșeuri electrice colectate de Patrula de Reciclare, de la lansarea programului, iar premisele sunt favorabile", ne anunță Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al Asociației RoRec.
Firmele, instituțiile, școlile și persoanele pot preda la reciclare deșeuri electrice la punctele de colectare de peste tot din țară, sunând la TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit în toate rețelele de telefonie) sau scriind la suporterpatrula@rorec.org.
Fiecare deponent crește șansele copiilor din județul său, respectiv din Bucureşti, să câștige unul din premiile naționale.
Patrula de Reciclare este programul național de educație de mediu desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec cu avizul Ministerului Educației Naționale și cu sprijinul inspectoratelor şcolare locale. Patrula de Reciclare reunește sute de profesori și mii de elevi care încurajează comportamentul responsabil față de mediu în rândul comunităților lor, promovând colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) prin activități de informare și proiecte creative.
Partenerii ediției 2014-2015 sunt: Agenția Națională de presă AGERPRES, Radio România Actualități, Radio România Regional, Antena Satelor și Radio 3Net „Florian Pittiș" și portalul de știri www.ziare.com
De la lansarea programului Patrula de Reciclare, în anul 2011, au participat peste 70.000 de elevi și peste 1.800 de cadre didactice, reprezentând tot atâtea unități de învățământ (grădinițe, școli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 700.000 kg de DEEE în România!
Cristian Oprea,
manager de proiect

Trimite email

vineri, 23 august 2019