Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Eminescienii orădeni au sărbătorit Ziua colegiului şi a patronului spiritual

Joi, la Teatrul „Regina Maria”

Eminescienii orădeni au sărbătorit Ziua colegiului şi a patronului spiritual

Conducerea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu" din Oradea a decis ca şi în acest an, Ziua colegiului şi a patronului spiritual să fie sărbătorită la Teatrul „Regina Maria".

„Ziua de 15 ianuarie - sărbătoarea care ne uneşte şi menţine viu spiritul eminescian"
„Cu certitudine, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" este o şcoală a cuvântului; este o şcoală care formează caractere şi modelează personalităţi, folosindu-se doar de puterea cuvântului. E lesne de înţeles de ce patronul nostru spiritual este poetul Mihai Eminescu, cel mai profund creator de cuvinte, a spus, printre altele, prof. Ioan Cadar, directorul adjunct al colegiului, în deschiderea festivităţii.
Doresc tuturor eminescienilor, de ieri, de azi şi de mâine, ca ziua de 15 ianuarie să rămână sărbătoarea care ne uneşte şi menţine viu spiritul eminescian", a conchis dl profesor Ioan Cadar.
În cuvântul său, doamna director, profesor dr. Cristina Marian, a evidenţiat oferta educaţională (generoasă) a unei instituţii şcolare „de elită şi de tradiţie în domeniul educaţional regional. Oferta noastră educaţională este generoasă, dar echilibrată, în condiţiile actuale, stabilind un raport benefic între specializările profilului umanist şi cele ale profilului real". În acest an şcolar, la colegiul eminescienilor, în 57 de clase, învaţă 1.642 de elevi, sub îndrumarea a 112 cadre didactice. În cadrul unui joc de cuvinte potrivite, doamna director Cristina Marian a dorit să atragă atenţia elevilor şi să-i determine să gândească la înţelesul lor: „Să fiţi atenţi la gândurile voastre, pentru că ele vor deveni vorbe; să fiţi atenţi la vorbele voastre, căci ele vor deveni fapte; să fiţi atenţi la faptele voastre, căci ele vor deveni obiceiuri; să fiţi atenţi la obiceiurile voastre, căci ele vă vor defini caracterul; să fiţi atenţi la caracterul vostru, căci el va fi destinul vostru, iar caracterul vostru se formează frumos şi puternic la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu!"
În continuare, doamna director a invitat pe scenă reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului (d-na Claudia Timofte, directorul Cancelariei prefectului Claudiu Pop), Primăriei Municipiului Oradea (dl viceprimar Ovidiu Mureşan) şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor (d-na inspector şcolar general adjunct Codruţa Bogdan), ai asociaţiilor de părinţi şi ai consiliilor şcolare ale elevilor (secţia română şi maghiară).
La ceas aniversar, vorbitorii au felicitat conducerea colegiului, colectivul de elevi şi cadre didactice pentru rezultatele obţinute şi pentru evenimentul organizat.
Adresându-se elevilor, reprezentantul Asociaţiei de părinţi „Eminesciana", doamna Mihaela Bonaţiu, a spus: „Mihai Eminescu  este un nume care obligă. A fi elev la „Eminescu" este o cinste, dar şi o responsabilitate; cinstea de a fi printre cei mai buni şi responsabilitatea de a fi la înălţimea exigenţelor şi de a duce renumele liceului mai departe".
Aşa după cum s-a încetăţenit obiceiul, la Ziua şcolii, conducerea colegiului a înmânat diplome celor mai merituoşi elevi, olimpicilor naţionali şi judeţeni, dar şi eminescienilor de nota 10. Ar fi dorit să felicite şi elevii cu cea mai bună frecvenţă la cursuri, cu deosebire, pe cei care nu au nicio absenţă, dar nu a avut pe cine, poate la anul!
Festivitatea prilejuită de sărbătorirea Zilei patronului spiritual Mihai Eminescu s-a încheiat cu un moment artistic.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Eminescienii orădeni au sărbătorit Ziua colegiului şi a patronului spiritual.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 august 2020