Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Moment Eminescu

Joi, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”,

Moment Eminescu

În 15 ianuarie 2015, cu prilejul aniversării a 165 de ani de la naşterea „ poetului nepereche", un grup de elevi ai Şcolii Gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu", coordonaţi de profesorii din catedra de limba şi literatura română şi d-na profesoară de muzică Alina Zaha, a susţinut un program artistic închinat acestui important eveniment.

După o scurtă introducere referitoare la personalitatea lui Eminescu susţinută de eleva Rîmbu Renata, a urmat o dramatizare a poemului „Luceafărul" în viziunea „actorilor" din clasa a VIII-a C: Pavel Ana, Dobre Melania, Dumbravă Mihai, Muscă Andrei şi Prada Gabriel. Momentul artistic a fost completat de elevii: Crişan Patricia, Codău Raluca, Beleneşi Alisia, Nan Paula, Bud Oana, Mândru Iulia, Cefan Andrada care au recitat din lirica eminesciană, de corul şcolii care a interpretat cântece pe versuri ale marelui poet şi de solistele Ana Pavel şi Cosmina Zaha. Actul artistic a fost încheiat de Teodora Matei care a încântat publicul cu poezia lui Marin Sorescu „Trebuiau să poarte un nume".
Cei prezenţi au răsplătit cu îndelungi aplauze pe cei implicaţi în acest moment artistic, iar domnul director, prof. Troie Gheorghe, i-a felicitat subliniind necesitatea cunoaşterii vieţii şi operei celui numit ,,luceafărul poeziei româneşti": „De avem sau nu dreptate/ Eminescu să ne judece!"....
Prof. Adriana Matiu

Trimite email

miercuri, 21 august 2019