Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Activităţi cultural-educative dedicate marelui poet Mihai Eminescu

În perioada 14–16 ianuarie, la Şc.P.A.P.F. „Avram Iancu”

Activităţi cultural-educative dedicate marelui poet Mihai Eminescu

În perioada 14 - 16.01.2015, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea s-au desfăşurat activităţi cultural-educative dedicate marelui poet Mihai Eminescu.

Plecând de la marcarea datei de naştere a poetului Mihai Eminescu, 15 ianuarie a devenit pentru români o zi cu dublă semnificaţie, această zi fiind declarată şi Ziua Culturii Naţionale. Celebrând astfel un mare creator şi totodată fiind o zi de reflecţie asupra culturii noastre ca popor, pentru că suntem o instituţie de învăţământ şi ne dorim ca tinerii noştri elevi să nu uite realele valori culturale ale poporului român, în această perioadă, conducerea şcolii a organizat o serie de activităţi în care sunt implicaţi atât elevii cât şi personalul permanent al şcolii, activităţi care au avut la bază opera marelui poet Mihai Eminescu. 
Astfel în ziua de joi, 15 ianuarie 2015, în Sala multifuncţională „Gheorghe Miclăuş" a fost prezentat  de către elevii anului I sub coordonarea şi îndrumarea personalului din cadrul Biroului învăţământ şi Formaţiunea de muzică a şcolii, un montaj literal - artistic de muzică şi poezie, intitulat „Eminescu trecut şi prezent". Totodată a fost prezentată o înregistrare din anul 1914, despre viaţa, copilăria şi locul natal al marelui poet. De asemenea, în cursul zilei de vineri, activităţile dedicate naşterii marelui poet au continuat cu o expunere literară pe tema „Mihai Eminescu", iar după ora 16.00 a fost organizată împreună cu elevii şi diriginţii o vizită la statuia poetului din centrul municipiul Oradea.
Comisar de poliţie EUGEN MICHEŞ
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Activităţi cultural-educative dedicate marelui poet Mihai Eminescu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019