Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Bucuria de a dărui ... la Şcoala „Ion Bogdan”

Acţiuni care le fac cinste

Bucuria de a dărui ... la Şcoala „Ion Bogdan”

Luna decembrie a fost una plină de evenimente şi activităţi la Şcoala Gimnazială „Ion Bogdan", structură a Şcolii Gimnaziale Nr.11.

1 Decembrie, Ziua Naţională a României, a fost marcată de elevii clasei I (prof. Zaha Paula) printr-un mesaj special creat de ei. Au decupat cu grijă fiecare literă din carton colorat şi au afişat mesajul lor în holul şcolii. A fost un „La mulţi ani!" plin de emoţie din glasuri sincere de copii.
Moş Nicolae a trecut pe la elevii clasei I şi ai clasei pregătitoare (prof. Gal Hajnalka) şi a lăsat pungi cu cadouri consistente, semn că micuţii au fost silitori şi cuminţi. Bucuria lor a răsunat în toată şcoala, la prima oră, când au fost descoperite cadourile în fereastră sau pe băncuţe.
Pregătirea podoabelor de iarnă pentru clase sau pentru bradul de Crăciun au fost, de asemenea, momente de bucurie, de încântare pentru elevii claselor primare, ore în care copiii au lucrat pe echipe sau individual pentru a obţine cele mai frumoase decoruri şi ornamente.
Serbarea de Crăciun şi programul pentru colindat au necesitat multe ore de pregătire, de repetiţii, pentru ca totul să iasă bine şi Moş Crăciun să nu  uite să treacă şi pe la şcoală. Astfel, elevii claselor III-IV, (prof. Gliga Octavian şi înv. Creţiu Moise-Aurel) au pornit la colindat şi nu s-au oprit până la Primăria Oradea unde au dus vestea Naşterii Mântuitorului. Aceiaşi copii, „nealcoşi" în costumele lor populare, au prezentat în cadrul serbării de Crăciun un calup de dansuri populare, foarte apreciat de asistenţă.
Elevii clasei I, îndrumaţi de prof. Zaha Paula, au avut mari emoţii în timpul serbării de Crăciun, deoarece chiar Moşul a asistat la programul lor. Şi Moşul cu barbă adevărată a lăudat spectacolul lor, aşa că, generos, i-a răsplătit cu daruri din belşug!
Însă, elevii Şcolii „Ion Bogdan" au învăţat că spiritul Crăciunului înseamnă să împarţi bucurie cu cei dragi, dar şi să dăruieşti bucurie celor mai puţin norocoşi. Astfel, copiii din clasele primare, spijiniţi de părinţi generoşi, au pus mână de la mână şi au adunat o mulţime de cadouri (dulciuri, fructe, jucării, hăinuţe, rechizite şi bani) pe care le-au dăruit copiilor de la Centrul „Plopii fără soţ", Oradea.
Toată munca şi străduinţa lunii decembrie a fost apoi răsplătită de binemeritata şi multaşteptata vacanţă de iarnă.
Roxana Matei
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Bucuria de a dărui ... la Şcoala „Ion Bogdan”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019