Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Şcolari şi preşcolari... „mână cu mână”, de Ziua Unirii Principatelor

La Salonta

Şcolari şi preşcolari... „mână cu mână”, de Ziua Unirii Principatelor

Ziua de 24 Ianuarie a fost sărbătorită şi de elevii claselor a III-a D şi a IV-a A de la Colegiul Naţional „Teodor Neş" din Salonta, alături de preşcolarii Grădiniţei „Micul Prinţ".

A fost subliniată importanţa zilei în istoria poporului român.
În deschiderea evenimentului, elevul Dănuţa Alin din clasa a III-a D, coordonat de prof. Toma Daniela, le-a vorbit colegilor mai mici despre însemnătatea Unirii de la 24 Ianuarie 1859 - Unirea Moldovei cu Ţara Românească, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Iar alţi copii talentaţi din clasă au recitat cu mândrie poezii specifice acestei zile, după care le-au împărţit preşcolarilor ecusoane confecţionate de ei, ca simbol al Unirii. Doamna bibliotecară Popescu Dorina ne-a fost de mare folos în pregătirea materialelor, împrumutându-le elevilor cărţile necesare pentru a se informa despre însemnătatea acestei zile.
Sceneta „Moş Ion Roată şi Unirea"
În continuare, elevii claselor a IV-a A, îndrumaţi de prof. Dehelean Florica, au omagiat Unirea Principatelor Române printr-un moment artistic inedit, prezentat colegilor şi cadrelor didactice.
„Moş Ion Roată şi Vodă Cuza", cunoscuta povestire a lui Ion Creangă, a fost pusă în scenă şi interpretată cu mult talent şi emoţie de bravii artişti care au dat viaţă în chip magistral ţăranului nostru reprezentativ, întruchipat de Moş Ion Roată, boierului demagog şi răzbunător, dar şi lui Vodă Cuza, domnitorul demn şi drept ce i-a şters ţăranului ruşinea cu un sărut.
La final, cu mic cu mare, cu toţii şi-au dat mâna, şcolari şi preşcolari, învăţători şi educatori, într-o horă a unirii: preşcolarii, împreună cu doamnele educatoare Dobra Floare, Benea Ligia, Paşca Adela,Gherle Ana Maria, elevii claselor a III-a şi a IV-a  cu doamnele învăţătoare Dehelean Florica şi Toma Daniela.
„Atâta timp cât ţara aceasta va avea istorie, cea mai frumoasă pagină a ei va fi cea a lui Alexandru Ioan I" (Mihail Kogălniceanu).
Fie ca România noastră să trăiască în veci!
Daniela Toma
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Şcolari şi preşcolari... „mână cu mână”, de Ziua Unirii Principatelor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020