Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Mulţi studenţi indieni vor să înveţe limba română şi să-şi continue studiile masterale în România

În urma parteneriatului dezvoltat de Universitatea Agora

Mulţi studenţi indieni vor să înveţe limba română şi să-şi continue studiile masterale în România

Un număr de 135 de studenţi indieni au absolvit un curs de iniţiere în limba română oferit de Universitatea Agora din Oradea.

Universitatea Agora din Oradea are un acord de colaborare cu Kalasalingam University din regiunea Tamil Nadu, India. Acest acord prevede diverse schimburi de experienţă academice, care s-au concretizat deja în vizite reciproce ale profesorilor indieni în România şi ale profesorilor români în India.
Profesorul indian Vinod Madan a vizitat Universitatea Agora de trei ori: 13-15 iunie 2013, 15-20 octombrie 2013 şi 6-13 mai 2014. În cea de a doua vizită a fost însoţit şi de cancelarul şi proprietarul universităţii indiene, Thiru K. Sridharan, cel cu care am semnat un acord-cadru de colaborare.
În baza acordului de înţelegere şi a unei invitaţii oficiale, în perioada 17-24 ianuarie 2014, în calitate de rector al Universităţii Agora, am efectuat o vizită specială în India.
Vizita în Campusul Universităţii Kalasalingam a fost precedată de câteva excursii turistice la Delhi  şi Agra, fiind urmată de o vizită în jungla din regiunea Kerala, supranumită şi Tărâmul lui Dumnezeu (incluzând şi o tradiţională plimbare indiană prin junglă, călare pe elefant).  Este de remarcat faptul că în sudul Indiei, în ianuarie, temperaturile variază între 30-38 de grade Celsius.
 Lucrurile care m-au impresionat plăcut, la Kalasalingam University, sunt multe, dar amintesc doar câteva:
Campusul este foarte curat, dotat cu apă curentă şi potabilă, având toate facilităţile necesare traiului, ca şi cum ar fi un orăşel independent, de la centre de cercetare şi laboratoare, la  locuri de rugăciune (în apropierea campusului se află chiar şi o biserică catolică pentru eventualii creştini care frecventează universitatea şi pentru creştinii din zonă);
În campus se construieşte Kalasalingam International School, după modelul Agora International School, pe care indienii l-au văzut la Universitatea Agora  în timpul vizitei din octombrie 2013 (Ce rapid se pot implementa unele idei valoroase!);
În urma conferinţei pe care am susţinut-o, mai mulţi studenţi, de la studiile de licenţă, şi-au exprimat dorinţa de a-şi continua studiile masterale în România. Peste 100 de studenţi s-au înscris la cursul facultativ de limba română.
În semestrul I al anului universitar 2014-2015 a debutat un curs de iniţiere în limba română la Kalasalingam University, lecţiile fiind susţinute de colaboratoarea Universităţii Agora, o mare admiratoare a culturii indiene, Semida David.
Un număr de 135 de studenţi indieni au promovat examenul final şi au obţinut certificate semnate şi parafate de conducerile celor două universităţi.
Rector,
prof. univ. dr. Ioan Dziţac

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021