Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Conferinţa „despre identitatea românească”

Dan Puric prezintă, astăzi, la Oradea

Conferinţa „despre identitatea românească”

Unul dintre marii artişti ai scenei culturale româneşti, maestrul Dan Puric, revine pe scena Teatrului „Regina Maria" din Oradea pentru a le prezenta iubitorilor de cultură una dintre cele mai noi producţii ale sale, şi anume, conferinţa „Despre identitatea românească".

Prin urmare, astăzi, marţi, 27 ianuarie 2015, începând cu ora 19.00, Teatrul „Regina Maria" din Oradea va găzdui întâlnirea actorului Dan Puric cu admiratorii săi, în cadrul conferinţei „Despre identitatea românească".  Evenimentul se adresează tuturor acelora ce simt ca suntem „puşi în stare de indiferenţă, pentru a nu ne mai şti memoria şi trecutul", este un eveniment la care spectatorul trebuie să vină cu mintea şi inima deschise, pentru a trai momente de renaştere spirituală alaturi de un actor genial, intrând în lumea sa, o lume în care cuvintele clădesc un univers ideal.
Actorul, regizorul şi scriitorul Dan Puric nu este un mister, ci un om frumos, talentat şi prezent mereu lângă noi. Cărţile şi spectacolele sale descriu lumea cu subtilitate şi rafinament. De la spectacolele lui Dan Puric nu poţi pleca nepăsător sau doar fericit că ai mai bifat la cultura generală ceva, ci cu o stare de „trezire" şi cu o luciditate care te face să te întrebi cine eşti. Artistul nu ne oferă soluţii, ci încearcă să redescopere dimensiunile contemporane ale spiritualităţii româneşti, făcând o biografie a fiinţei noastre. Creaţia lui Dan Puric este un întreg armonios, care recurge la memorie, la valoare şi valori, la implinirea noastră sufletească.
„România este astăzi un spaţiu al dilemelor. Noi nu mai avem certitudini, ci avem mari semne de întrebare cu privire la Mihai Eminescu, cu privire la Ştefan cel Mare şi la istoria neamului. Când vrei să distrugi un popor, faci din istoria acestuia o dilemă şi nu-ţi mai trebuie armata să-l cucereşti. Cel mai mare rău este războiul dintre noi. Suntem puşi în stare de indiferenţă, pentru a nu ne mai şti memoria şi trecutul. Cu toate acestea, reactia identitară va veni, fiindcă România mare s-a făcut pe instinctul ţăranului român", spune Dan Puric.
Biletele sunt disponibile la casa de bilete a sălii de spectacol, la preţuri variabile în funcţie de categorie, respectiv 50 ron şi 65 ron. Totodată, cei interesaţi au posibilitatea de a efectua rezervări telefonice, apelând următorul număr de telefon: 0741.134.128
Nicoleta ION

Trimite email

luni, 16 decembrie 2019

Poza zilei

Radio ZU transmite LIVE din Piața Unirii

Timp de 7 zile și 7 nopți, între 15-21 decembrie, Radio ZU se mută la Oradea
Radio ZU transmite LIVE din Piața Unirii, iar Oradea devine O.F.B. (orașul faptelor bune)!
,,Fii pe fază pentru că venim și cu muzică bună! Vrei să te apuci de pe acum de făcut fapte bune? Atunci aruncă o privire aici:" radiozu.ro/orasulfaptelorbune
Daniel Buzdugan, Mihai Morar, Răzvan Popescu, Flick „Domnul Rimă", Raluca Benavides, Emma Ștefan, Tea Teodorescu și Adi Mihăilă „The Hitman", bine-ați venit la Oradea, și să vă simțiți ca acasă!
Suntem cu ochii pe voi!
Ovidiu Dan