Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Într-un regal al bebelușilor, sub cupola Lotus Market

Cinci grupe ale Grădiniței nr. 26

Într-un regal al bebelușilor, sub cupola Lotus Market

Ieri (duminică, 1iunie 2008), cinci grupe ale Grădiniței nr. 26 din Oradea au cules apaluze la scenă deschisă, sub cupola Lotus Market, într-un dans superb al bebelușilor.

Pe scenă, evoluau dansatori talentați ai clubului “Felling Dance”, care dădeau lecții și jubilau în fața părinților și privitorilor, în frunte cu președintele clubului, Cristi Jurcuț, când, de la microfon s-a anunțat surpriza zilei – “Dansul bebelușilor” de la Grădinița nr. 26 (director, Maria Trip).
Jocuri cu text și cântec
În deschiderea regalului, trei grupe, grupa mare germană, grupa mică germană și grupa mare engleză (coordonate de prof. de germană, Codruța Ivan și profesoarele de engleză, Larisa Filip și Kamilla Nichita) au prezentat un număr cu jocuri (text și cântec în germană, și, respectiv engleză). În următoarele două reprize, au evoluat copiii din grupa mjlocie germană (îndrumați de Nicoleta Ursuț) și engleză (coordonați de Denisa Boroș); responsabilă cu regia și coregrafia, Alina Baciu. “Vinovat” de evenimentul în sine și de expoziția cu vânzare se face patronul “Kangaroo Land”, dna Geanina Buze, care a făcut posibilă acțiunea de proiect, proiect derulat de Grădinița nr. 26, în parteneriat cu Școala cu clasele I-VIII “George Coșbuc” din Oradea.
Expoziție cu vânzare
Așa după cum aveam să aflăm de la directorul Grădiniței nr. 26, Maria Trip, și de la partenerii lor de proiect, inst. Anca Bogdan și Maria Câmpean (învățătoarele clasei întâi, step by step, de la Liceul Teologic Greco-Catolic), copiii și elevii au confecționat peste o sută de lucrări care au fost expuse, timp de trei zile (30 mai - 1 iunie), sub Cupola Lotus, cu sprijinul patroanei “Kangaroo Land”, dna Geanina Buze.  Sumele care s-au adunat au fost dăruite fundației Ruhama, pentru ajutorarea unor copii nevoiași.
Pentru frumoasele lucrări realizate în cadrul proiectului, și reușitele numere artistice prezentate de Ziua internațională a copilului, dna Geanina Buze ține să felicite deopotrivă copiii și elevii, precum și cadrele didactice implicate în proiect (director, Maria Trip, educatoarele și profesoarele Denisa Boroș, Meszar Valeria, Kamilla Nichita, Ioana Ghiț, Nicoleta Ursuț, Meze Andrea, Codruța Ivan, NicoletaTorj, Larisa Filip, Valeria Indrieș, Florica Oatu, Jasfalvi Hajnalka și institutoarele Anca Bogdan și Maria Câmpean). (Ov. Dan)
 P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Într-un regal al bebelușilor, sub cupola Lotus Market.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 15 mai 2021