Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Jumătatea ta

Ziua Sfântului Valentin, la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora

Jumătatea ta

Elevii de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora au sărbătorit vineri, 13 februarie 2015, Ziua Sfântului Valentin, patronul îndrăgostiţilor.

După ce au aflat informaţii despre originea acestei sărbători celebrată în toată lumea, iar, de câţiva ani, şi în România, elevii au realizat felicitări în care au lăsat mesaje de iubire, recunoştinţă sau prietenie celor dragi lor.
Elevii au participat şi la un concurs intitulat „Jumătatea ta", în care au avut de descoperit jumătatea unui cuplu celebru de îndrăgostiţi, personaje din lumea reală, din istorie, şi chiar şi din filme de animaţie, de la Bill Clinton şi Hillary Clinton, Cleopatra şi Cezar, la Mickey şi Minnie Mouse sau Daisy şi Donald Duck.
La sfârşitul activităţii, elevii au avut parte de distracţie, participând la un bal al prieteniei.
Veţi avea ocazia să citiţi povestea Sfântului Valentin în rândurile de mai jos.
„Valentine's Day started in the time of Roman Empire, in the third century, during the reign of Emperor Claudius. Claudius wanted to have a big army, but many men refused to join it as they did not want to leave their wives and families. This made Claudius furious. He was sure that if men were not married, they would not mind joining the army. So, Claudius decided to interdict marriages by law.
However, a priest called Valentine continued to perform marriage ceremonies secretly. Claudius found out and he ordered Valentine's death.  While in prison, before being executed, Valentine received a lot of flowers and notes from the couples he had married and from many other young people, telling him that they believed in love and thanking him for his sacrifice. While in prison, guard's daughter received her father's permission to visit him in his cell. They would sit and talk for hours. Before he died, he left her a little note thanking her for her friendship. He signed it „LOVE FROM YOUR VALENTINE".  And this is how the custom of exchanging love messages on Valentine's Day started. They say Valentine died on February 14th 269 AD and became the patron of lovers, and February 14th became the date when people think about love and friendship and exchange love messages, poems, flowers and candies. Valentine's Day was imported to North America in the 19th century by British settlers.
In the second half of the 20th century, the practice of giving gifts along with paper-laced cards became popular. Some people do not sign their cards because they want their names to be a secret. Instead of using their names, they sign themselves „FROM YOUR VALENTINE". 
Profesori coordonatori: AGAPE MARIA, MIERE CRINA
Profesori colaboratori: POPA ALINA, BALAJ DIANA, POP OTILIA, DRUGAŞ DANIELA
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Jumătatea ta.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:38:57 Ora de vară a Europei de Est