Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Premiul al II-lea şi premiul special pentru scenografie de la Festivalul de teatru şcolar în limba spaniolă

Trupa de teatru spaniol a vulcaniştilor orădeni s-a întors de la Bucureşti, cu

Premiul al II-lea şi premiul special pentru scenografie de la Festivalul de teatru şcolar în limba spaniolă

De trei ani, consecutiv, membrii trupei de teatru în limba spaniolă de la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan" din Oradea, îndrumaţi de d-ra prof. Sonia Luque Martin, sunt „abonaţi" la premiile Festivalului de teatru şcolar în limba spaniolă.

În 2013, elevii doamnelor prof. Sonia Luque Martin şi Rodica Pop, au obţinut premiul al III-lea, cu drept de participare la Festivalul internaţional din Slovacia şi la tabăra campionilor, în 2014, locul V şi participare la tabăra campionilor, iar anul acesta, în 13-14 februarie 2015, au ocupat a II-a treaptă a podiumului, şi au câştigat premiul special pentru Cea mai bună scenografie, obţinut de d-ra profesor Sonia Luque Martin. Să mai spunem că şi afişul oficial al festivalului a fost realizat tot de o vulcanistă orădeană, de eleva Miruna Lup, eleva d-nei prof. Patricia Marcu.
Şi în acest an, vulcaniştii orădeni s-au întors acasă cu trofeul festivalului şi cu placheta oferită de ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Ramiro Fernandez Bachiller, iar în iulie-august, trupa va beneficia pentru a treia oară, consecutiv, de 7 zile de tabără la Costineşti. Membrii trupei sunt elevi din clasele IX-XI C, de la secţia bilingv spaniolă: Bianca Varga, Roxana Man, Nicole Mihaliuc şi Cezara Georgescu - „veteranii" trupei, Lovas Brigitta Timea, Adina Maghiar şi Danesa Moisi.
Din nou, orădencele noastre au reuşit să „bată" (să surclaseze) echipaje ale unor licee cu tradiţie din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. La festival au participat nouă echipaje de la opt licee din ţară care deţin secţie bilingv spaniolă: din Bucureşti (2), Braşov, Ploieşti, Iaşi, Craiova, Cluj-Napoca, Timişoara şi Oradea. La actuala ediţie (a XI-a), desfăşurată la Palatul Naţional al  Copiilor din Bucureşti, clasamentul a fost următorul: pe locul I - echipajul Colegiului Naţional „Jean Monnet" din Ploieşti, loc. II - echipajul Colegiului Naţional „Iosif Vulcan" din Oradea, loc. III - echipajul Lic. T. „Eugen Pora"din Cluj-Napoca, loc. IV - echipajul Lic. Bilingv „Miquel de Cervantes" din Bucureşti, loc. V - Lic. T. „Dimitrie Cantemir" din Iaşi.
Trupa vulcaniştilor orădeni a câştigat locul al II-lea cu piesa „Las mujeres del Guernica", de Jeronimo Lopez Mozo, piesă dramatică, pusă cu mult succes în scenă de d-ra prof. Sonia Luque Martin,
răsplătită cu premiul special pentru Cea mai bună scenografie.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Premiul al II-lea şi premiul special pentru scenografie de la Festivalul de teatru şcolar în limba spaniolă.    

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020