Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A câștigat echipajul clasei a XI-a D

Concursul „Tinerețe fără delincvență”, la Aleșd

A câștigat echipajul clasei a XI-a D

Marți, 3 iunie 2008, la Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" din Aleșd, s-a desfășurat un concurs cu tematică de prevenire a delincvenței juvenile. Competiția se înscrie în cadrul proiectului "Tineri împotriva delincvenței", inițiat de Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității și Poliția de proximitate Aleșd, din cadrul I.P.J. Bihor, alături de partenerii de program, Oficiul județean împotriva traficului de persoane - Oradea, Serviciul probațiune din cadrul Tribunalului Bihor, Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" și Școala cu clasele I-VIII „Constantin Șerban”, ambele din Aleșd.

La concurs au participat 60 de elevi din 20 de clase ale celor două instituții de învățământ, grupați pe echipaje formate fiecare din trei membri.
În decursul celor trei ore, elevii au avut de parcurs patru probe menite să le etaleze cunoștințele în materie de prevenire a victimizării și, totodată, să disemineze în rândul celorlalți colegi, informațiile dobândite de cei mai iscusiți concurenți privind modalitățile de prevenire a delincvenței juvenile.
Proba teoretică a constat într-un test tip grilă, cu 15 întrebări pe teme privind problematica traficului de persoane, prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării copiilor, protecția copilului care săvârșește fapte penale, protecția copilului împotriva oricăror forme de exploatare.
A doua probă din concurs a constat în realizarea unor desene, fiind punctată originalitatea și impactul mesajului preventiv ce a însoțit desenul.
De asemenea, fiecare echipaj a prezentat o scurtă scenetă pe teme de prevenire a violenței, iar panoul cu materiale educativ - preventive realizate de concurenți a fost a patra probă din concurs, și de această dată fiind apreciate creativitatea, și documentarea corectă a materialelor expuse. Concursul a fost câștigat de echipajul clasei a XI-a D din cadrul Colegiului Tehnic "Alexandru Roman" din Aleșd , toți participanții la concurs fiind răsplătiți cu premii.  (Ioana I.)

Trimite email

joi, 5 decembrie 2019