Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua copilului e ziua mea!

Proiectul educativ internațional „Moștenire culturală și istorică fără granițe”

Ziua copilului e ziua mea!

Prima întâlnire de proiect s-a desfășurat în 8 mai 2008, la Bedeu, în Ungaria, sub genericul „Ziua Europei e și ziua ta!” Luni, 2 iunie, a venit rândul orădenilor să găzduiască noua întâlnire de proiect, sub genericul „Ziua copilului e ziua mea!”

Proiectul „Moștenire culturală și istorică fără granițe” este un proiect în domeniul Euroregiunii Bihor-Hajdu-Bihar, finanțat de Primăria Oradea din fonduri nerambursabile și asigură oportunități pentru comunicare și cooperare între elevii Liceului Pedagogic „Iosif Vulcan” Oradea și elevii Școlii din Bedeu, grup etnic român minoritar din Ungaria.
Gazdele, elevii celor trei clase de la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea (clasa I A, inst. Georgeta Tifor, clasa I E, inst. Aurelia Susan și clasa a II-a B, inst. Maria Duma), i-au primit cu căldură și emoție pe partenerii lor de proiect, elevii de la Școala (bilingvă) cu clasele I - VIII din Bedeu, Ungaria (director, profesor Elena Silaghi), gazdele având alături și membri din conducerea liceului, prof. Bodoczi Elisabeta, director adjunct și prof. Adriana Metea, consilierul educativ.
Film și desene pe asfalt
Prima parte a întâlnirii s-a desfășurat în Cabinetul de documentare și informare, unde, după tradiționalul salut de „Bun venit!” a fost vizionat filmul „Liceul Pedagogic la 224 de ani”, un film de promovare a imaginii școlii, realizat de Antena 1 Oradea.
Pentru concursul de desene pe asfalt, partenerii de proiect s-au aliniat în curte, unde au redat minunata lume a copilăriei în compoziții apreciate de juriu și recompensate cu diplome.
După o masă împărătească, oaspeții au pornit să descopere frumusețile arhitecturale ale urbei de pe Crișul Repede într-un tur de forță care le-a luat câteva ore bune.
Următoarea activitate în cadrul proiectului  va consta într-o excursie la Stâna de Vale, pentru cunoașterea frumuseților județului nostru. (Maria D.)

P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua copilului e ziua mea!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 17 octombrie 2019