Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Au sărbătorit Ziua Mamei

Elevii Şcolii Gimnaziale Internaţionale Agora

Au sărbătorit Ziua Mamei

Elevii de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora au sărbătorit vineri, 6 martie 2015, Ziua Mamei.

Activitatea a constituit un bun prilej de a insufla elevilor sentimente de dragoste şi respect pentru mama care le-a dat viaţă.
Educaţia şcolară nu constituie decât o parte din educaţia copilului. O bună parte a educaţiei acestuia se petrece în afara şcolii. Atitudinea comunităţii, cooperarea în cadrul acesteia, influenţează rezultatele şcolare ale elevilor prin creşterea motivaţiei pentru învăţare. Ideea dezvoltării personale şi reuşitei conduce la motivaţie crescută şi satisfacţie, atât pentru elevi (ca preluatori de valori), cât şi pentru cadrele didactice (ca modelatori şi emiţători de valori).
Ziua femeii, Ziua mamei se serbează încă de pe vremea grecilor antici. În fiecare primăvară, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor. Mai târziu, în Anglia anilor 1800, a fost menţionată „Duminica mamei", serbată în a patra duminică de la începerea Postului Paştelui.
Ziua Internaţională a Femeii este o sărbătoare care a fost oficializată de Organizaţia Naţiunilor Unite în anul 1975. Ziua de 8 martie este o zi importantă pentru sărbătorirea realizărilor economice, globale şi sociale ale femeilor din întreaga lume.
Ziua Internaţională a Femeii a fost inclusă în sărbătorile culturale din numeroase ţări. Deşi a debutat în primii ani ai secolului trecut ca o sărbătoare politică şi socială, ziua de 8 martie s-a transformat treptat, pentru a fi astăzi mai ales o zi în care bărbaţii îşi exprimă dragostea şi afecţiunea pentru femei. Bărbaţii oferă flori şi mici cadouri femeilor (mame, soţii, prietene, fete).
Ziua de 8 martie este vazută în multe ţări şi drept prima sărbatoare a primăverii. La 8 Martie, în România, dar şi în alte multe ţări, se serbează Ziua femeii. Mai mult, în ţara noastră, pe 8 martie nu se sărbătoreşte doar Femeia ci şi Mama.
De aceea, într-o prezentare PowerPoint copiii au urmărit o poveste numită „Dumnezeu a creat mama!". În această poveste au aflat cum Dumnezeu în a şasea zi de muncă, lucra de mult timp la o femeie. Un înger a venit şi l-a întrebat de ce munceşte atât de mult la această femeie şi el i-a răspuns că această femeie este foarte complicat de creat deoarece are multe calităţi, este o mamă. Dumnezeu explicându-i îngerului câte calităţi şi câte poate să facă o mamă, îngerul a observat ceva neobişnuit pe obraz, spunându-i Domnului că i-a scăpat puţin material pe obraz, iar el i-a răspuns că aceea este o lacrimă care îi va folosi la bucurie, la tristeţe, dezamăgire, singurătate, supărare, mândrie şi această lacrimă este creată de ea însăşi, de mama.
După prezentarea în PowerPoint a frumoasei poveşti despre mama, care a fost creată de Dumezeu, elevii Şcolii Gimnaziale Internaţionale Agora şi-au continuat activitatea  realizând bucheţele de narcise şi felicitări pentru mamele lor, cu mesajul - Te iubesc, mama!
Profesori coordonatori
Miere Crina, Balaj Diana, Pop Otilia
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Au sărbătorit Ziua Mamei.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:01:28 Ora de vară a Europei de Est