Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ora de socializare

Surpriza zilei pentru părinții elevilor din clasa a X-a B, Economic

Ora de socializare

Profesoara Alice Scarlat, dirigintele clasei a X-a B, de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea, e un dascăl de profesie, înnăscut, un monument de calități, și surprize, atât pentru elevi, cât și pentru părinți (nu mai departe, astăzi, joi, 5 iunie 2008, când avea să ofere o surpriză părinților).

La intrarea în sala de clasă, băncile nu mai erau la locul lor, iar scaunele erau rânduite ca pentru o conferință. Înainte să se ivească diriginta, elevii clasei au început să vină în clasă, precum păsărelele călătoare. Curând, aveam să aflăm ce a pus diriginta la cale - o oră de socializare, în care părinții și copiii să se privească în ochi cu mândrie, încântați de rezultatele obținute în cei doi ani de liceu. Printr-o activitate interactivă, părinții au aflat de la copii și îndrumătoarea lor despre cele șapte excursii efectuate (în țară și peste hotare), despre cele trei proiecte Comenius (și nu numai) derulate, despre zecile de premii și mențiuni județene, naționale și internaționale obținute de elevii clasei la olimpiade și concursurile profesionale, despre ideile năstrușnice pe care le-au încercat, materializate cu știință și eficiență, despre acțiunile de caritate, serbările și participarea lor la activitățile extrașcolare organizate la nivelul colegiului...
Copiii erau degajați, diriginta, așijderea, iar partenerii de educație aveau să-și dezlege limbile și să răspundă provocărilor.
Privind în urmă cu mândrie și cu încredere în viitor, și unii și alții se arătau bucuroși de surpriza zilei, de muzica lui David și de dulciurile și paharul de răcoritoare. (Ov. D.)

Trimite email

vineri, 14 august 2020