Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Acţiuni de voluntariat la Băiţa şi Beiuş

Proiectul „Dăruind vei dobândi”

Acţiuni de voluntariat la Băiţa şi Beiuş

Proiectul „Dăruind vei dobândi" a continuat în acest început de primăvară, cu o vizită specială de 8 Martie, Ziua Femeii, la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice din Băiţa.

Cei 18 elevi, însoţiţi de doamnele profesoare Inga Rusu şi Mihaela Zaha, coordonatoarele proiectului, au susţinut un program artistic, în care au prezentat poezii şi cântece dedicate mamei. Cu mult drag, elevii au oferit atât vârstnicilor, cât şi personalului administrativ, câte un mărţişor, o broşă sau o felicitare, toate fiind originale, pregătite din timp în cadrul unor ateliere de creaţie. De asemenea, pentru masa de prânz au fost aduse şi produse de patiserie.
Plimbarea vârstnicilor, însoţiţi de elevi, în curtea centrului, a fost urmată de un mic ajutor dat la aranjatul lemnelor pentru tăiat. În felul acesta, partea plăcută a fost îmbinată cu cea utilă.
Activităţile proiectului au continuat şi la Centrul de plasament de tip rezidenţial „Casa Iosif" din Beiuş unde 16 elevi ai colegiului, însoţiţi de diriginta Niculae Alina, le-au vizitat pe cele 8 fetiţe, eleve la Şcoala Gimnazială „Nicolae Popoviciu" din Beiuş. Elevii noştri au fost întâmpinaţi cu un zâmbet larg şi cu braţele deschise de către toţi cei de acolo, iar noi la rândul nostru le-am oferit mărţişoare şi broşe concepute în cadrul atelierelor de lucru amintite mai sus. Întâlnirea a avut şi o parte practică, astfel acestea au fost iniţiate în arta quilling prin conceperea de mărţişoare şi felicitări. S-a reuşit în acest mod împletirea utilului cu plăcutul, copilele arătându-se entuziasmate şi încântate de reuşitele lor, dar şi de posibilitatea de a interacţiona cu elevi mai mari de la alte şcoli. Întâlnirea s-a încheiat cu promisiunea revedereii în cadrul săptămânii „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!"
Dăruind, vei dobândi negreşit fericire, împlinire din zâmbetul celui care a primit de la tine ceea ce avea nevoie. Nu dăruiţi pentru a primi... nu dăruiţi dacă nu simţiţi... nu dăruiţi dacă doriţi recunoaştere, pentru că ea nu va veni. Dăruiţi doar atunci când simţiţi, dăruiţi din puţinul vostru un zâmbet, o clipă de alinare, o secundă ce poate schimba viaţa unui om!
Niculae Alina

Trimite email

luni, 10 august 2020