Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Universitatea AGORA oferă studenţilor posibilitatea unei experienţe educaţionale în China!

Tabăra de vară „Discover SWUFE 2015”

Universitatea AGORA oferă studenţilor posibilitatea unei experienţe educaţionale în China!

În 19 mai, 2013, Universitatea AGORA din Oradea şi The Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE) din Chengdu, China au semnat un Acord de Cooperare incluzând vizite şi programe de pregătire pentru studenţi.

Universitatea  Southwestern of Finance and Economics (SWUFE) din Chengdu, Sicuan, China invită doi studenţi ai Universităţii AGORA pentru a participa la Tabăra de Vară din iulie, 4-15, 2015 în calitate de studenţi internaţionali, pentru a avea o experienţă de neuitat a culturii chinezeşti.
La această tabără studenţii vor avea posibilitatea să participe la o serie de cursuri susţinute de profesori din cadrul universităţii SWUFE şi să întâlnească profesionişti de top din cadrul afacerilor locale. Studenţii vor avea, de asemenea, şansa să experimenteze cultura asiatică învăţând despre caligrafia chinezească, artele marţiale, muzica tradiţională şi bucătăria chinezească.
Scopul programului are în vedere mai mult decât pregătirea academică, furnizarea unei experienţe de neuitat şi introducerea studenţilor în diverse aspecte ale culturii chinezeşti.
Tabăra de vară „Discover SWUFE 2015" este deschisă studenţilor din Universitatea Agora şi studenţilor din cadrul altor universităţi partenere. Activităţile din cadrul taberei de vară sunt gratuite incluzând: taxele de participare la cursuri, cazarea, transportul în jurul localităţii Chengdu şi mesele servite. Singurele costuri pe care le vor achita studenţii participanţi sunt cele de: bilete spre Chengdu, taxe de viză şi asigurări medicale.
Studenţii pot aplica pentru participarea la tabăra de vară SWUFE până pe data de 31 martie 2015. Pentru orice întrebare studenţii interesaţi pot contacta în mod direct coordonatorul de proiect: profesor asociat dr. Alina Manolescu, la adresa de e-mail: alina.manolescu@univagora.ro,
Pentru mai multe informaţii vă invităm să accesaţi: http://univagora.ro/en/university/news/2015/03/13/discover-swufe-2015/
Sana Sefora

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021