Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Luna Plantării Arborilor în Bihor

Acţiuni programate în perioada 16 - 28 martie

Luna Plantării Arborilor în Bihor

Deschiderea „Lunii Plantării Arborilor" a avut loc luni, 16 martie 2015, în şantierul de împădurire în fond forestier, în raza Ocolului Silvic Oradea, UP VI Hidişel u.a. 71C% în suprafaţă totală de 2,8 ha, având ca invitaţi oficialităţi de la instituţiile colaboratoare şi reprezentanţi mass-media.

„Aşa cum obişnuim în fiecare an şi cum am promis cu ocazia deschiderii „Lunii Plantării Arborilor", Direcţia Silvică Bihor desfăşoară câteva acţiuni dedicate naturii, în general şi pădurii, în special. Pentru început, ţinem să vă prezentăm acţiunile programate a se desfăşura în perioada 16 - 28 martie 2015.
Cu mare părere de rău, am constatat că nu au fost amatori care să participe la o acţiune de plantare în fond forestier. La această acţiune ne-au onorat cu prezenţa doar cadre didactice de la Facultatea de Protecţia Mediului Oradea, şef lucrări dr. ing. Crainic Gheorghe, şef lucrări dr. ing. Bartha Szilard şi şef lucrări dr. ing. Păşcuţ Gheorghe Călin.
Profesori şi studenţi din cadrul Departamentului de Silvicultură şi Inginerie Forestieră al Facultăţii de Protecţia Mediului Oradea, în colaborare cu Direcţia Silvică Oradea, au participat în data de 17 martie la o lecţie deschisă în şantierul de împădurire amintit, aplicând în practică cunoştinţele teoretice dobândite la cursuri. De asemenea, vor participa la o lecţie practică de împădurire ce se va desfăşura în perioada imediat următoare într-unul din şantierele de împădurire din raza Ocolului Silvic Oradea.
În perioada 20 - 28 martie 2015, vom desfăşura mai multe acţiuni similare cu cea de mai sus, la care vor participa elevi din ciclul primar de la Liceul de Arte Oradea, Şcoala Gimnazială „Dacia" Oradea şi altele.
În data de 28 martie 2015 cca. 200 de elevi din şcolile orădene în organizarea clubului caritabil Leo Black Eagle Oradea şi sub îndrumarea personalului tehnic din cadrul Direcţiei Silvice Bihor, vor participa la împădurirea unui hectar de teren din fond forestier în zona Băile Felix.
Acestea sunt acţiunile care sunt anunţate deja, dar doritorii (şcoli, grupuri de persoane etc.) se pot adresa Direcţiei Silvice Bihor şi în măsura în care dispunem de suprafeţe apte pentru împădurire şi timpul ne mai permite, vor fi serviţi cu mare plăcere", ne-a spus dl ing. Mircea Faur. (C.M.)

Trimite email

sâmbătă, 19 octombrie 2019