Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Acvamarine – „Apa mării” - minerale cu propietăţi divine la Oradea

La Casa de Cultură a Sindicatelor

Acvamarine – „Apa mării” - minerale cu propietăţi divine la Oradea

Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea găzduieşte în perioada 27-29 martie 2015, o expoziţie cu vânzare, dedicată lumii minerale, frumuseţii cristalelor şi mai ales strălucirii pietrelor semipreţioase.

Expoziţia are ca scop promovarea unei vieţi pline de sănătate, armonie, prosperitate prin intermediul cristalo-terapiei.
Totodată va fi creat un spaţiu de expunere şi familiarizare a vizitatorilor cu unele din cele mai  spectaculoase eşantioane de acvamarin. Despre acest fabulos cristal al cărui nume  tradus din latină înseamnă „apa mării" se spune că ar fi un mineral cu propietăţi divine, care protejează împotriva răului şi aduce noroc în căsnicii, fiind considerat un cadou potrivit pentru căsătorie sau aniversări.
În cadrul expoziţiei de la Oradea, Mineral Expo va expune pentru a doua oară în România o colecţie unică de eşantioane de acvamarin aflate astăzi în colecţia privată a unui pasionat de cristale din Baia Mare. Toate cristele din colecţie sunt aduse din Brazilia, din zone asemănătoare celei în care a fost descoperit cel mai mare Acvamarin în  anul 1910, în greutate de 5 kg, de 520 de carate şi de o transparenţă  perfectă.
În cadrul expoziţiei cu vânzare de pietre semipreţioase şi cristale vor putea fi admirate eşantioane de minerale din România, spectaculoase prin formele şi culorile dobândite în milioane de ani,  precum baritica, cuarţ sau rodocrozit, bijuterii şi obiecte de decor din cristale.
Expoziţia este deschisă în intervalul 10.00-18.00, iar accesul este gratuit.
Marius Creţu

Trimite email

marţi, 11 august 2020