Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

“Ferestre deschise spre natură”

Proiectul ecologic județean

“Ferestre deschise spre natură”

“Natura îl iubește pe cel care o îngrijește!” “Iubește visul și speranța căci una este viața!” “Salvându-ne pe noi, salvezi viața!” Briga(da) “Eco” noi suntem, mediul vrem să-l salvăm!”

Aceste sloganuri au fost lansate, joi, 5 iunie 2008, de Ziua mondială a mediului, în parcul Petofi din Oradea, de mai multe grupe de copii de la grădinițele 34 și 48 din Oradea (care alcătuiesc aceeași unitate cu personalitate juridică – Grădinița nr. 34). Toți copiii s-au prins de mâini, împreună cu educatoarele, formând un lanț viu. Prin aceste sloganuri, și prin gestul lor de a înconjura rondul cu flori, ei au dorit să adreseze comunității, omenirii, îndemnul de a salva mediul de la distrugere.
Înainte să pornească în parc, copiii s-au adunat în curte, pe grupe, unde au prezentat un moment artistic adecvat evenimentului – Ziua mondială a mediului -, în vers și cânt, dar și printr-o propagandă vizuală vie, “agresivă”.
“Acțiunea se înscrie în seria manifestărilor pe care le-am derulat timp de patru luni în cadrul proiectului ecologic județean “Ferestre deschise spre natură”, grădinițele 34 și 48 din Oradea și nr. 2 din Marghita”, ne-a  declarat inst. Tamara Nicolae, coordonatorul de proiect.
Activitățile s-au desfășurat lunar. După elaborarea unui cod de conduită ecologică pentru preșcolari, s-a trecut la lucrări de îngrijire a plantelor (florilor), iar apoi, la coplectarea de deșeuri (aproape două tone de hârtie, după cum ne spunea doamna Tamara). Manifestul de joi, cu lanțul viu, se vrea un nou semnal de alarmă pentru sensibilizarea comunității.
La final de proiect, dna Tamara Nicolae dorește să mulțumească doamnei directoare, inst. Cornelia Borz, pentru sprijin, și să felicite colegele din echipa de proiect: Maria Meșter, Mihaela Lup, Ana Modog, Daniela Lezeu, Geta Fălcușan și Florica Soran. (Ovi Dan)

Trimite email

duminică, 29 martie 2020