Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Simpozionul Naţional BACStud2015, Ediţia I, 14-16 mai 2015

Universitatea Agora din municipiul Oradea organizează

Simpozionul Naţional BACStud2015, Ediţia I, 14-16 mai 2015

Universitatea Agora organizează prima ediţie a Simpozionului Naţional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studenţeşti" (BACStud2015).

Prin acest eveniment Universitatea Agora îşi propune să creeze un mediu de întâlnire prietenos, o punte de legătură între studenţii şi cadrele didactice îndrumătoare cu preocupări similare, din toată ţara, dar şi cu extindere internaţională, în vederea unor colaborări viitoare.
Invitaţii de onoare ai simpozionului sunt acad. Florin Gheorghe Filip, acad. Solomon Marcus şi prof. univ. dr. Ioana Moisil.
În cadrul Simpozionului BAC2015 studenţii vor avea posibilitatea să prezinte lucrări ştiinţifice şi oportunitatea de a schimba păreri, opinii, cunoştinţe, dar şi de a lega colaborări cu studenţi din alte centre universitare.
Cele mai bune lucrări prezentate, în urma unei selecţii calitative, vor fi publicate în revista „Agora International Journal of Masters Studies". Participanţii vor primi diplome de participare sau de premiere pentru cele mai bune lucrări.
Pe lângă secţiunile studenţeşti, va exista şi o secţiune pentru elevi, respectiv o secţiune internaţională în limba engleză pentru studenţi şi elevi.
Prima ediţie a Simpozionului Naţional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studenţeşti" îşi propune următoarele obiective:
1.Crearea unui mediu de lucru prietenos, favorabil generării unei „furtuni de idei" îndrăzneţe;
2.Descoperirea unor potenţiale talente în rândul participanţilor cu înclinaţii spre cercetare şi inovare;
3.Formarea priceperilor şi deprinderilor de a scrie lucrări cu caracter ştiinţific şi de a-şi prezenta public ideile într-o formă atractivă;
4.Încurajarea participanţilor în munca de cercetare, inovare, dezvoltare şi aplicare a rezultatelor;
5.Cooptarea unor personalităţi de seamă ale învăţământului românesc, precum şi a reprezentanţilor unor instituţii şi firme locale în desfăşurarea evenimentului;
6.Diseminarea celor mai bune lucrări prin publicare în Agora International Journal of Masters Studies" şi alte publicaţii.
Universitatea Agora Oradea, organizatorul principal al primei ediţii a Simpozionului Naţional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studenţeşti" (BACStud2015), a demonstrat preocupare, profesionalism şi consecvenţă în realizarea unor manifestări ştiinţifice de succes naţional şi internaţional, de tip conferinţe, workshop-uri şi mese rotunde.
Vă aşteptăm cu mare drag la prima ediţie a Simpozionului Naţional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studenţeşti"!
Mai multe detalii veţi găsi la http://univagora.ro/ro/bacstud2015/
Sana Sefora
 
INSTITUŢIE ORGANIZATOARE PRINCIPALĂ
Universitatea Agora din Oradea (UAO),
reprezentată de: prof. univ. dr. Adriana Manolescu - preşedintele Senatului UAO;
prof. univ. dr.ing. Mişu-Jan Manolescu - preşedintele Consiliului de administraţie UAO;
prof. univ. dr. Ioan Dziţac - rectorul UAO.
COORDONATORII EVENIMENTULUI
conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu - Universitatea Agora;
conf. univ. dr. Simona Trip - prorector - Universitatea din Oradea;
conf. univ. dr. ing. Dziţac Simona şi as. drd. ing. Lolea Marius, coordonatorii Cercurilor studenţeşti „Elektron" şi „Proenergia" din cadrul Facultăţii de Inginerie Energetică şi Management Industrial, Universitatea din Oradea;
conf. univ. dr. ing. Buidoş Traian, coordonator al Cercului studenţesc „Tehnologie neconvenţională în mileniul 3" din cadrul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Universitatea din Oradea;
Asociaţia Studenţilor Agora;
Cercurile studenţeşti de contabilitate şi de management - Universitatea Agora;
Agora Artistic Group.
PARTENERI
Universitatea din Oradea
Centrul Europe Direct Agora Oradea
Şcoala Gimnzială Internaţională Agora
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor
 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor
 Poliţia Locală Oradea
Centrul de Formare şi Perfecţionare Perfect Service
Faist Mekatronic SRL
ProEnerg Oradea
EVENIMENT ORGANIZAT CU SPRIJINUL
Fatime Impex SRL Biharia
ENEL Distribuţie Banat, ATR Arad
Celestica SRL
Energotel Proiect Oradea
S.C. Energetic Montrel S.R.L Oradea
S.C. Focus Studio S.R.L. Oradea
S.C. Electrobobinaj S.R.L. Deva
Nova Euro
La Popular
PARTENERI MEDIA
Digi24 Oradea
Studioul Media - U Oradea
OviDan
COMITETUL DE ORGANIZARE
Lolea Marius - preşedinte
Dziţac Simona - preşedinte executiv
Moldovan Ovidiu  - secretar tehnic
Creţ Petre - responsabil media
Gheţe Maria, Ias Gheorghe, Crecan Nicolae, Moldovan Vasile, Ursu Mircea
COMITET DE ORGANIZARE STUDENŢESC
Cheţiu Gabriel - preşedinte
Breb Andrada Claudia - preşedinte executiv
Butari Iulian - vicepreşedinte
Burescu Mariana, Ştirban Ilie, Ştirban Adriana, Avram Teodora Simona, Ardelean Ioan Claudiu, Popa Călin, Boc Alexandru, Goina Paul, David Bogdan, Cirtea Sergiu-Andrei, Indre Claudiu-Ioan, Negrău Dan-Claudiu, Pop Bogdan-Daniel, Gorgan Adrian, Ralph Vereş, Mihuţa Robert, Indrei Florin, Bertalan Şandor, Călăcean Ioan, Negrea Daniela Tabita, Golpoian Andreea
Persoane de contact
conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, alina.manolescu@univagora.ro, tel. 0728284706
conf. univ. dr. ing. Simona Dziţac, simona@dzitac.ro, tel. 0744936447
asis.drd. ing. Lolea Marius, mlolea@uoradea.ro, tel. 0747511257
stud. Cheţiu Gabriel, gabriel_chetiu@yahoo.com, tel. 0785185246

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021