Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sărbătoarea Floriilor – „Zi cu flori, flori de zi”

Duminică, la Biserica Sf. Apostol Andrei

Sărbătoarea Floriilor – „Zi cu flori, flori de zi”

Duminică, 5 aprilie 2015, slujba de Florii a fost oficiată la Biserica Ortodoxă cu hramul Sf. Apostol Andrei din Oradea de părinţii parohi, părintele vicar Vasile Bota şi părintele dr. Ion Alexandru Mizgan, dimpreună cu părintele vicar Augustin Lucian.

 „Florile zilei de astăzi să le luăm cu noi!"
Cuvântul de învăţătură ne-a fost pus la suflet de părintele vicar Augustin Lucian, care a spus: „Una dintre cântări legată de ziua de astăzi spune: „Zi cu flori, flori de zi".
Dumnezeu ne-a ajutat şi ne-a binecuvântat să ajungem această preamărită şi frumoasă zi a Floriilor, ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a intrat, spune Sfânta Scriptură, triumfal în Ierusalim... Şi a încheiat îndemnându-ne ca florile (învăţăturile) de astăzi să le luăm cu noi.
 „Florile zilei de astăzi să le luăm cu noi! Şi să le spunem şi celor pe care îi vom întâlni pe cale, şi care astăzi poate n-au fost în sfânta biserică. Să le spunem că Biserica lui Dumnezeu este peste tot şi cu toţi. Că Dumnezeu iubeşte şi pe cel rătăcit şi se bucură dacă se întoarce. Dumnezeu este părinte bun şi iubitor. De aceea l-a trimis pe Mântuitorul Iisus Hristos să intre în Ierusalim pe un mânz de asină, smerit, dar cu multă iubire...", a spus în încheiere părintele vicar Augustin Lucian.
A fost înconjurată biserica de trei ori în procesiune
Potrivit bunelor rânduieli statornicite, la sfârşitul slujbei, după sfinţirea ramurilor înverzite, a fost înconjurată biserica de trei ori în procesiune - „pentru că este un act de mărturisire, după cum a ţinut să sublinieze părintele vicar Vasile Bota. Prin înconjurul bisericii, mărturisim credinţa noastră în Înviere. Învierea lui Lazăr vesteşte sau prevesteşte Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. Iar noi, prin cântări şi cu ramuri înfrunzite în mâini, mărturisim credinţa noastră în Înviere.
Postul de înfrânare s-a încheiat astăzi, dar urmează un post de împreună pătimire cu Hristos. Aşa cântăm în Vinerea Mare: „M-am răstignit împreună cu Tine, Hristoase, ca să înviez împreună cu Tine!"
Iubiţi credincioşi, începând cu această seară, începe Săptămâna Patimilor. Fiecare zi se numeşte sfânta şi marea zi... de luni, de marţi, de miercuri, de joi, de vineri şi de sâmbătă. Fiecare zi are o slujbă specială, numită Denie. Vă invităm pe toţi credincioşii să participaţi la sfintele slujbe", a conchis părintele vicar Vasile Bota.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (105 poze), accesaţi Galeria foto: Sărbătoarea Floriilor – „Zi cu flori, flori de zi”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 ianuarie 2020