Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Schimb de experiență între inspectoratele școlare ale județelor Bihor și Bistrița-Năsăud

În perioada 5-7 iunie, la Oradea

Schimb de experiență între inspectoratele școlare ale județelor Bihor și Bistrița-Năsăud

Joi, vineri și sâmbătă (5-7 iunie 2008), Inspectoratul Școlar al județului Bihor a organizat un schimb de experiență cu inspectori și metodiști ai Inspectoratului Școlar din județul Bistrița-Năsăud, sub genericul „Dialog interprofesional/ dialog intercultural în învățământul primar”.

 Vineri, o întâlnire de suflet la Școala „Dacia”
De la inst. Violeta Taichiș, reprezentantul Inspectoratului Școlar Bihor, coordonatorul manifestărilor, aveam să aflăm agenda schimbului de experiență (joi, o masă rotundă la hotel „Crișana” din Băile Felix, cu tema „Învățătorul, apostol al neamului?”  vineri, vizitarea unor școli din municipiul de pe Crișul Repede: Liceul Teologic Greco-Catolic, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și Școala cu clasele I-VIII „Dacia”, vizitarea municipiului Oradea, vizitarea Peșterii Urșilor de la Chișcău și a școlilor din Buntești și Pietroasa, iar sâmbătă, vizitarea Liceului Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș și a muzeului din localitate. Concluziile schimbului de experiență au fost trase la izvorul fermecat al Stânei de Vale.
Întâlnirea de suflet a debutat în sala de sport și s-a încheiat în cantină, după vizitarea școlii.
Managerul instituției, prof. dr. Florian Hava, le-a prezentat în power point cartea de vizită a unității de învățământ pe care o  conduce (dotare, resurse, proiecte, succese și perspectivă...), iar câțiva artiști le-au furat oaspeților aplauze la scenă deschisă (au evoluat în fața metodiștilor și inspectorilor orădeni și năsăudeni: parte din grupul vocal al școlii, dirijat de prof. Irinel Băjenaru, Alexa Prada și Alexandra Popovici, din a IV-a C,  Răzvan Dobai, a IV-a F, Carla Ieran, din a VII-a C, împreună cu partenerul de dans,Torok Tamas, elevii clasei a II-a E, înv. Lucia Leț, cu „Savetuca”, precum și formația de dansuri populare a claselor a II-a D și E, înv. Maria Floruț și Gabriela Negruț).  
Cu siguranță, cei  24 de inspectori și metodiști ai Inspectoratului Școlar al județului Bistrița-Năsăud prezenți la schimbul de experiență (Elena Andron, Smaranda Florean, Borsos Laszlo, Dochița Moldovan, Raveca Gaveniuc, Marioara Albu, Lucia Candale, Alexandru Ureche, Marinela Rus, Marioara Secheli, Viorica Burduhos, Adela Mureșan, Ioan Bob, Elena Berende, Delia Pop, Eva Balint, Livia Þăran, Lia Maria Sas, Olimpia Cheta, Chereja Florica, Ancuța Crăciun, Sanda Coșbuc, Maria Negrușa, Mariana Feldrihan) vor avea ce povesti colegilor și elevilor, iar eventualele ecouri le veți putea citi tot pe site-ul nostru. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  Schimb de experiență între inspectoratele școlare ale județelor Bihor și Bistrița-Năsăud.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019