Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Porţi deschise pentru elevi la Poliţia bihoreană

Marţi,

Porţi deschise pentru elevi la Poliţia bihoreană

Peste 400 de copii au fost marţi, alături de poliţiştii bihoreni, la activităţile organizate la sediul Poliţiei bihorene, în cadrul săptămânii dedicate activităţilor extraşcolare a elevilor din şcolile primare, gimnaziale şi liceale „Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!"

Marţi, 7 aprilie 2015, începând cu ora 9.00, curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor a fost neîncăpătoare pentru copiii bihorenilor care au dorit să înveţe din tainele meseriei de poliţist, dar şi să asiste la programul pregătit special pentru ei de poliţişti în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!"
Elevii prezenţi au admirat şi aplaudat demonstraţiile câinilor de serviciu ai poliţiştilor bihoreni, au fost fascinaţi de simulările de intervenţie rapidă ale poliţiştilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi au fost încântaţi de dotările laboratorului criminalistic mobil, pe care au avut ocazia să îl studieze îndeaproape, sub supravegherea atentă a specialiştilor Serviciului Criminalistic.
Copiii prezenţi marţi în curtea Poliţiei bihorene au fost implicaţi activ în toate activităţile organizate special pentru ei de poliţiştii bihoreni, au avut posibilitatea să observe îndeaproape autoturismele de serviciu din dotarea poliţiştilor bihoreni, în care s-au urcat, fiindu-le permisă, spre încântarea lor, şi folosirea semnalizării acustice a autovehiculelor.
De asemenea, elevii prezenţi au avut posibilitatea de a asista la prezentarea tehnicii de luptă şi a aparaturii din dotarea poliţiştilor bihoreni. Un punct de atracţie pentru copii au fost motocicleta şi autoturismele aflate în dotarea Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.
În cadrul activităţilor desfăşurate marţi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Biroului Poliţiei de Proximitate i-au implicat pe copii în concursurile preventive „Prevenirea la cutie", „Ghiceşte indicatorul de circulaţie" şi într-un concurs de cuvinte încrucişate pe teme de prevenire a criminalităţii.
Poliţiştii de prevenire bihoreni au prezentat liceenilor oferta educaţională a unităţilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul Campaniei preventive „Şi tu poţi deveni poliţist", care are ca scop promovarea profesiei de poliţist în rândul tinerilor de liceu.
Manifestările organizate sub genericul „Zilele Porţilor Deschise pentru Elevi" continuă în perioada 8 - 9 aprilie a.c., în intervalul orar 9.00 - 11.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.
Peste 1.000 de copii sunt aşteptaţi să treacă pragul Poliţiei bihorene în cele două zile de program, aceştia urmând să fie implicaţi, la rândul lor, într-o serie de concursuri cu caracter educativ - preventiv, sesiuni de informare, vizionări de filme educativ - preventive şi, totodată să asiste la demonstraţiile poliţiştilor bihoreni.
În acelaşi context, la standul cu materiale informativ preventive amenajat în curte, poliţiştii de prevenire şi rutieri bihoreni au pregătit pentru a distribui peste 1.000 de pliante, 300 de orare şi 100 de broşuri cu conţinut preventiv.
Subcomisar-şef de poliţie Flaviu IOVA,
Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Porţi deschise pentru elevi la Poliţia bihoreană.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 16 octombrie 2019