Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tradiţii şi obiceiuri de Paşte

Proiectul „Adolescentul cu ochi de copil”

Tradiţii şi obiceiuri de Paşte

De 3 ani, Liceul Tehnologic „George Bariţiu" şi Grădiniţa Nr. 42, structură a Şcolii Gimnaziale „Octavian Goga" derulează cu mult succes proiectul educaţional „Adolescentul cu ochi de copil".

În ciuda diferenţei de vârstă dintre copii şi liceeni, prof. Georgia Serte şi prof. Mariana Pater ne-au demonstrat câtă armonie poate să existe într-un astfel de parteneriat, câtă bucurie reciprocă naşte şi mai ales cât de eficient poate fi un demers didactic derulat sub auspiciile prieteniei şi respectului reciproc. Cei mici îi îndrăgesc şi îi respectă pe cei mari, iar liceenii se apleacă cu mult drag şi le oferă tot sprijinul celor mici în descifrarea tainelor cunoaşterii.
Încă nu s-au stins ecourile activităţii desfăşurate la Grădiniţa Nr. 42, în cinstea mamei, de 8 Martie, când pe 8 aprilie 2015, partenerii s-au reîntâlnit, de această dată la „George Bariţiu", într-o atmosferă familială, pregătiţi să întâmpine cel mai mare Praznic Împărătesc - Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.
Georgia şi colegii din cadrul catedrei de Alimentaţie publică, sub coordonarea dnei prof. Liliana Cipleu, având tot sprijinul doamnei director, prof. Marcela Ileana Todica, i-au primit pe cei mici într-unul din laboratoarele  de specialitate, cu modelele pe masă şi cu mirosuri derutante (cu arome de gogoşi calzi şi pufoşi, care îţi stimulau secreţia sucului gastric).
Aşezaţi la o masă comună, mai degrabă ca la un ospăţ (festin), cei mici şi cei mari au pictat figurine din ipsos pe tema sărbătorilor pascale, apoi, fiecare a înroşit câte un ou, cum poate nu a mai făcut-o niciodată, iar la final, s-au bucurat de gogoşii pufoşi, pecetluind astfel un parteneriat care se încăpăţânează să le dea nenumărate motive de satisfacţie.
Fără a avea acordul părţilor, difuzăm o ştire surprinzătoare: intuim că un asemenea parteneriat nu poate rata tocmai ziua de 1 Iunie, pentru o distracţie generală pe cinste, în Orăşelul Copiilor sau pe alte meleaguri, pentru ca tacâmul să fie complet, iar adolescentul (cu ochi şi suflet de copil) şi copilul, fericiţi!
Felicitări, distinşi profesori, pentru modul admirabil în care îl trataţi şi educaţi pe Măria Sa Copilul (Elevul)!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Tradiţii şi obiceiuri de Paşte. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 10 august 2020