Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Şcoala altfel la Liceul Tehnologic Nr 1 Dobreşti

Un spaţiu al dialogului între şcoală şi lume...

Şcoala altfel la Liceul Tehnologic Nr 1 Dobreşti

Lumea în care se nasc copiii de astăzi este una complexă, într-o permanentă schimbare, iar aceştia trebuie pregătiţi să înţeleagă şi să accepte provocările, să devină ei înşişi factori ai schimbărilor viitoare, acest lucru realizându-se în cadrul orelor şcolare, dar programul Şcoala altfel propune un alt mod de a pregăti elevii pentru această lume într-un mod practic, creativ, inovator, care să-i implice în activităţi deosebite şi interesante pentru ei.

Săptămâna altfel este un spaţiu al dialogului între şcoală şi lume, între meserii şi arte, între generaţii şi comunităţi. Săptămâna altfel va demonstra că nu există ziduri între ştiinţe şi arte, că realul şi umanul fac parte din aceeaşi aventură a cunoaşterii, că economia şi societatea sunt parte din acelaşi întreg.
La şcoala noastră, clasele ciclului primar: I, a II-a A şi a III-a, îndrumaţi de cadrele didactice: Popa Florica-Ana, Nica Aurina-Florica şi Ştiube Mariana, s-au unit în desfăşurarea unor activităţi înteresante şi antrenante, la care elevii au participat cu plăcere şi interes, însuşindu-şi în acelaşi timp multe cunoştinţe.
Săptămâna a debutat cu activitatea dedicată alimentaţiei sănătoase, urmând ca marţi, 7 aprilie 2015, elevii să cunoască frumuseţea peisagistică, morală  şi istorică a regiunii în care trăiesc, prin intermediul unei excursii la Oradea, obiectivele vizitate fiind: Mănăstirea Sfintei Cruci, Muzeul Militar Regele Ferdinand, Grădina Zoologică, şi Universitatea Oradea.
Miercuri, 8 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale a romilor, s-au confecţionat coroniţe din flori, simboluri specifice acestei tradiţii, adresate strămoşilor romi. La oficiere s-au prezentat costume specific tradiţiei rome dar şi româneşti, Programul a cuprins şi o slujbă religioasă oficiată de preot Dragoş Traian Daniel, cu participarea d-nei director Maria Livia Gego.
În zilele următoare, s-au organizat activităţi dedicate tradiţiilor creştine şi meseriilor, o activitate antrenantă şi mai ales gustoasă, a fost cea în care elevii au preparat şi au copt pâine.
A fost o săptămână deosebită, în care atât elevii, cât şi dascălii au avut de învăţat într-o altă formă, despre multe lucruri.
Prof.  Nica Aurina

Trimite email

marţi, 18 mai 2021