Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Bihorul a organizat, cu mult succes, Olimpiada Naţională de Istorie

În perioada 6-10 aprilie,

Bihorul a organizat, cu mult succes, Olimpiada Naţională de Istorie

În perioada 6-10 aprilie 2015, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a fost gazda celei de-a XXXIX-a ediţii a Olimpiadei Naţionale de Istorie.

Chiar dacă a fost vorba despre Săptămâna Patimilor, organizatorii, mână în mână cu partenerii şi cu cei 60 de sponsori (în majoritate instituţii, dar şi multe persoane fizice) s-au situat la înălţime, după cum aveam să aflăm chiar de la reprezentantul ministerului de resort, inspectorul general al M.E.C.Ş, dl prof. dr. Doru Dumitrescu, cel care i-a felicitat, apreciind ediţia de la Oradea ca fiind una dintre cele mai bune şi mai reuşite ediţii din cele 39.
Tot domnia sa avea să facă apoi aprecieri şi asupra nivelului la care au fost abordate subiectele, care nu au pus probleme deosebite concurenţilor. Şi totuşi, rezultatele nu au fost mulţumitoare pentru că „nu întodeauna abordarea lor a fost cea mai bună. Ceea ce vreau eu să reliefez este că trebuie mai multă atenţie în ceea ce priveşte o serie întreagă de aspecte legate de interpretarea textului; trebuie mai bine să înţelegem ce înseamnă relaţia cauzală, trebuie mai bine să vedem şi să concepem foarte bine şi să înţelegem cerinţele eseului... şi termenii istorici...", a conchis dl inspector general, prof. dr. Doru Dumitrescu.
Ministerul Educaţiei şi Cecetării Ştiinţifice a acordat 36 de premii şi menţiuni (câte şapte la clasele a VIII-a, a IX-a, a XI-a şi a XII-a şi opt la clasa a X-a), iar organizatorii, cu ajutorul sponsorilor a sporit valoarea lor, a acordat medalii şi multe premii speciale, după cum aveam să aflăm de la inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, dl prof. Nicolae Avram.
Trei dintre cei cinci bihoreni au obţinut menţiuni MECŞ: Diţă Miruna din clasa a VIII, de la CN „Emanuil Gojdu" (eleva d-lui prof. Ilie Crăciun), Căileanu Andrada Cătălina din clasa a IX-a de la Lic. T. „Constantin Şerban" din Aleşd (eleva d-nei prof. Antonia Silaghi) şi Corduneanu Cătălina Cezara din clasa a XI-a, de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu" (eleva d-nei prof. Florentina Barta).
Premiile şi medaliile au fost câştigate, la clasa a VIII-a, de Lepa Oana din Timişoara - premiul I, Prodan Miruna din Zalău şi Toma Natanael din Braşov, ambii, premiul al II-lea; la clasa a IX-a: Lupaşcu Lucia Francesca din Bucureşti - premiul I, Balaş Maria Teodora din Bacău - pr. II, Cadea Dragoş Alexandru din Craiova - pr. III; la clasa a X-a: Cristea Vladimir din Arad - pr. I, Nicola George Emil din Zalău - pr. II, Popovici Corina din Botoşani - pr. III; la clasa a XI-a: Catalan Matei din Bucureşti - pr. I, Drăghici Denisa Georgiana din Cîmpulung (Argeş) - pr. II, Macar Ioana din Câmpulung Moldovenesc (Suceava) - pr. III; la clasa a XII-a: Herineanu Teofil Mihai din Dej - pr. I, Manea Raluca Andreea din Ploieşti - pr. II, Drăgan Vlad Ionuţ din Alba Iulia - pr.III.
Felicitările primite din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru organizarea la cote înalte a olimpiadei naţionale, organizatorii, prin vocea autorizată a d-nei inspector şcolar prof. dr. Roşu Elisaveta, ţin să le împartă frăţeşte cu partenerii şi generoşii sponsori.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Bihorul a organizat, cu mult succes, Olimpiada Naţională de Istorie.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019