Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Conferinţa de lansare a Concursului de Idei de Afaceri din cadrul proiectului „ACCES - Antreprenoriat - Curaj, Cunoaştere, Efort, Succes”

Miercuri, 22 aprilie, la Universitatea Agora din Oradea

Conferinţa de lansare a Concursului de Idei de Afaceri din cadrul proiectului „ACCES - Antreprenoriat - Curaj, Cunoaştere, Efort, Succes”

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Timişoara, în parteneriat cu Fundaţia Agora din Municipiul Oradea, organizează miercuri, 22 aprilie 2015, la Oradea, de la ora 14.00, la sediul Fundaţiei Agora (în Amfiteatrul Albastru),, Piaţa Tineretului, nr. 8, Conferinţa de deschidere şi Conferinţa de lansare a Concursului de Idei de Afaceri din cadrul proiectului POSDRU/176/3.1/S/149677-„ACCES - Antreprenoriat - Curaj, Cunoaştere, Efort, Succes", Axa prioritară 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor", Domeniul major de intervenţie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale". Investeşte în oameni ! FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Proiectul strategic POSDRU/176/3.1/S/149677-„ACCES - Antreprenoriat - Curaj, Cunoaştere, Efort, Succes" se desfăşoară în perioada 16 februarie 2015 - 15 decembrie 2015 şi este implementat de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Timișoara, în parteneriat cu Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest Timişoara şi Fundaţia Agora din Municipiul Oradea. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar obiectivul principal al acestuia este promovarea culturii antreprenoriale în Regiunea de Vest şi Regiunea de Nord-Vest. Valoarea totală a acestui proiect este de 6.713.288,00 lei din care 94% în valoare de 6.184.280,91 lei valoarea eligibilă a finanţării nerambursabile acordată din FSE; 6% în valoare de 394.741,33 lei valoarea eligibilă a finanţării nerambursabile acordată din Bugetul Naţional şi 2 % în valoare de 134.265,76 lei contribuţia eligibilă a Beneficiarului - Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany.
Proiectul strategic „ACCES - Antreprenoriat - Curaj, Cunoaştere, Efort, Succes" se adresează cetăţenilor din 10 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş) iar prin intermediul lui se doreşte stimularea preocupărilor antreprenoriale, ale tuturor persoanelor care doresc să iniţieze o afacere, în special ale tinerilor întreprinzători. În acest sens a fost demarat un proces de promovare a activităţilor şi serviciilor oferite în cadrul proiectului. Cele mai importante activităţi şi servicii din cadrul proiectului sunt următoarele:
*Organizarea Concursului de Idei de Afaceri cu premii care însumează maximum 1.000.000 de euro. Concurenţii cu cele mai bune 40 dintre aceste idei vor fi primi un stimulent (ajutor de minimis) de maximum 25.000 euro şi vor fi sprijiniţi pentru înfiinţarea unei întreprinderi în următoarele direcţii de politică industrială: Turism şi ecoturism, Textile şi pielărie, Lemn şi mobile, Industrii creative, Industria auto şi componente, Tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, Procesarea alimentelor şi a băuturilor, Sănătate şi produse farmaceutice, Energie şi management de mediu; Bioeconomie (agricultură, silvicultură, pescuit şi acvacultură), Biofarmaceutică şi biotehnologii;
*Înfiinţarea la Timişoara şi Oradea două Centre de Sprijin şi Iniţiere în Afaceri în care va fi oferită consiliere gratuită pentru înfiinţarea unei întreprinderi şi întocmirea unui plan de afaceri. În paralel cu aceste două centre vor fi dezvoltate alte două Centre de Sprijin şi Iniţiere în Afaceri care funcţionează deja în cadrul Universităţii de Vest Timişoara şi a Fundaţiei Agora din Municipiul Oradea;
*Informarea a minimum 600 de persoane şi recrutarea a minimum 480 de persoane cărora li se vor oferi servicii de consiliere şi sprijin în vederea punerii în practică a unei idei de afaceri. Un aspect important de precizat este acela că 400 dintre persoanele înscrise în proiect vor fi selectate şi vor putea beneficia de cursuri de antreprenoriat de tip iniţiere/specializare şi perfecţionare. Menţionăm că dintre aceste 400 de persoane din grupul ţintă care vor beneficia de programele de formare, minimum 200 sunt persoane cu vârste între 18 - 25 ani, îmatriculate în învăţământul superior.
Persoană de contact la Fundaţia Agora Oradea - Butaci Casian
Persoană de contact la Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany - Niculescu Vasi Otilia
Conf. univ. dr. Gabriela Bologa,
decan al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Economice a Universităţii Agora
conf. univ. dr. Gabriela Bologa

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021