Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„O educaţie dinamic creativă pentru copiii secolului XXI”

Proiectul de formare în tehnici de educaţie alternativă pentru cadre didactice

„O educaţie dinamic creativă pentru copiii secolului XXI”

Fundaţia Umanitară NAD, în colaborare cu CCD Bihor, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller" Oradea şi Asociaţia Waldorf Oradea organizează o nouă întâlnire în cadrul Proiectului de formare în tehnici de educaţie alternativă pentru cadre didactice, intitulat „O educaţie dinamic creativă pentru copiii secolului XXI".

Invitatul special al întâlnirii va fi d-na  prof. Irina Trif, din Timişoara.
Seminarul cu tema „Elemente de didactică şi metodică în pedagogia învăţământului primar în pedagogia Waldorf" (Atelier de metodică) şi discuţiile vor avea loc marţi, 21 aprilie 2015, la ora 16.00, la Casa Corpului Didactic a judeţului Bihor.
Descrierea temei
În pedagogia Waldorf se vorbeşte despre arta de a educa. Fiecare predare trebuie să fie un act de creaţie care porneşte de la situaţia antropologică a copilului. Ce forţe sufleteşti îi stau copilului la dispoziţie şi în ce stadiu de dezvoltare sunt ele? Cum arată structura unei ore? Care sunt avantajele predării în module (epoci)? Cum alcătuim manualul împreună cu elevii? Ce avantaje are evaluarea descriptivă? Dar mai ales: cum păstrez bucuria de a învăţa a copiilor şi ce aptitudini creez în copii prin modul de a preda? La astfel de întrebări se va răspunde cu exemple din predare.
Carmen Costrăş 

Trimite email

miercuri, 8 aprilie 2020