Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Trei evenimente la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor

Marţi şi joi,

Trei evenimente la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor

În perioada 21-23 aprilie 2015, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai" Bihor vor avea loc următoarele evenimente:

Marţi, 21 aprilie, de la ora 14.00, Universitatea din Oradea, Asociaţia Culturală Crişana .şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" organizează, în Amfiteatrul Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai" Bihor, un eveniment de marcare a 95 de ani de la apariţia primului număr al revistei „Cele trei Crişuri". Vor lua cuvântul: Lucian Silaghi, director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Bihor, Ligia Mirişan, director al Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai" Bihor, prof. univ. dr. Viorel Faur, prof. univ. dr. Antonio Faur, poetul şi ziaristul Miron Blaga şi prof. Cristina Marian.
 Joi, 23 aprilie, de la ora 10.00, cu prilejul Zilei Bibliotecarului din România şi al Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Dreptului de Autor, va avea loc decernarea Trofeului „Biblioteca" pentru cea mai bună bibliotecă publică din judeţul Bihor. Trofeul va răsplăti cea mai bună bibliotecă comunală pentru activitatea din anul 2014.
 Joi, 23 aprilie 2015, de la ora 17:00 - Expoziţie aniversară „Biblia de la Blaj - 220 de ani de la tipărire" (1795 - 2015), organizată de Secţia Colecţii speciale a Bibliotecii, în galeria expoziţională de la parterul instituţiei. În cadrul expoziţiei vor putea fi văzute ediţii vechi ale Bibliei în limbile latină, greacă, germană, română şi maghiară din secolele XVI-XIX. Evenimentul va fi urmat de un colocviu pe tema Bibliei, cu participarea unor specialişti în teologie biblică de la facultăţile de profil din Oradea.
Paul Zoţ

Trimite email

luni, 10 august 2020