Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Concursul interjudețean de gimnastică aerobică “Floare de lotus”

Sâmbătă, la sala de sport a C.T. ”Traian Vuia” Oradea

Concursul interjudețean de gimnastică aerobică “Floare de lotus”

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea a organizat, sâmbătă (7 iunie 2008), în “mare secret”, la sala de sport a Colegiului Tehnic “Traian Vuia” din Oradea, prima ediție a concursului interjudețean de gimnastică aerobică “Floare de lotus”.

Nu putem intui motivele pentru care organizatorii nu mediatizează evenimentul.
Noroc cu părinții copiilor, care mai dau telefoane în stânga și în dreapta, la un post de televiziune sau la un ziar să vină să scrie despre un asemenea eveniment!
Mare rușine!!!
Lângă mine, un reporter de televiziune din Târgu Jiu a filmat tot!
“La noi, la un asemenea eveniment sunt prezente câte cinci-șase  mijloace mass-media”, ne spunea colegul de breaslă de la Târgu Jiu.
La competiția de la Oradea, rezervată micilor gimnaști care se pregătesc la palatele și cluburile copiilor, au participat concurenți de la Palatul Copiilor și Elevilor Arad (îndrumați de prof. Elza Fărcuța), Palatul Copiilor și Elevilor din  Craiova (prof. Alina Mălăiescu-Udrea), Clubul Copiilor din Petroșani (prof. Adriana Popa), Palatul Copiilor și Elevilor din Târgu Jiu (prof. Nicoleta Sârbu) și Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea (prof. Amalia Pop).
Pentru jurizare, au fost invitați specialiști din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Oradea, profesorii: Dana Cristea, Anca Sabău, Fekete Janos și Petru Mărcuț.
Potrivit regulamentului de concurs, întrecerea s-a desfășurat pe categorii de vârstă, individual și în grupuri, de trei, șase etc.
Ordinea intrării în concurs era anunțată, la microfon, de moderatorul evenimentului, prof. Coste Monica, profesor de engleză la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea.
La final, cei mai buni gimnaști, clasați pe primele trei locuri, au intrat în posesia râvnitelor cupe și medalii ale celei dintâi ediții a concursului interjudețean de gimnastică aerobică “Floare de lotus”. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul interjudețean de gimnastică aerobică “Floare de lotus”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 2 decembrie 2020