Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Concursul interjudețean de gimnastică aerobică “Floare de lotus”

Sâmbătă, la sala de sport a C.T. ”Traian Vuia” Oradea

Concursul interjudețean de gimnastică aerobică “Floare de lotus”

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea a organizat, sâmbătă (7 iunie 2008), în “mare secret”, la sala de sport a Colegiului Tehnic “Traian Vuia” din Oradea, prima ediție a concursului interjudețean de gimnastică aerobică “Floare de lotus”.

Nu putem intui motivele pentru care organizatorii nu mediatizează evenimentul.
Noroc cu părinții copiilor, care mai dau telefoane în stânga și în dreapta, la un post de televiziune sau la un ziar să vină să scrie despre un asemenea eveniment!
Mare rușine!!!
Lângă mine, un reporter de televiziune din Târgu Jiu a filmat tot!
“La noi, la un asemenea eveniment sunt prezente câte cinci-șase  mijloace mass-media”, ne spunea colegul de breaslă de la Târgu Jiu.
La competiția de la Oradea, rezervată micilor gimnaști care se pregătesc la palatele și cluburile copiilor, au participat concurenți de la Palatul Copiilor și Elevilor Arad (îndrumați de prof. Elza Fărcuța), Palatul Copiilor și Elevilor din  Craiova (prof. Alina Mălăiescu-Udrea), Clubul Copiilor din Petroșani (prof. Adriana Popa), Palatul Copiilor și Elevilor din Târgu Jiu (prof. Nicoleta Sârbu) și Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea (prof. Amalia Pop).
Pentru jurizare, au fost invitați specialiști din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Oradea, profesorii: Dana Cristea, Anca Sabău, Fekete Janos și Petru Mărcuț.
Potrivit regulamentului de concurs, întrecerea s-a desfășurat pe categorii de vârstă, individual și în grupuri, de trei, șase etc.
Ordinea intrării în concurs era anunțată, la microfon, de moderatorul evenimentului, prof. Coste Monica, profesor de engleză la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea.
La final, cei mai buni gimnaști, clasați pe primele trei locuri, au intrat în posesia râvnitelor cupe și medalii ale celei dintâi ediții a concursului interjudețean de gimnastică aerobică “Floare de lotus”. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul interjudețean de gimnastică aerobică “Floare de lotus”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 mai 2021