Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Şcoala altfel la Finiş şi Şuncuiş

Programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Şcoala altfel la Finiş şi Şuncuiş

Săptămâna 6 - 10 aprilie 2015 a fost dedicată unor activităţi extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun".

Şi la şcoala noastră (Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Finiş, structura din Şuncuiş) au fost programate pe zile şi ore o serie de activităţi care de care mai atractive şi interesante: activităţi ştiinţifice, culturale şi de educaţie pentru sănătate, activităţi distractive, jocuri şi întreceri sportive pe terenul de fotbal de pe malul Crişului Negru, tradiţii şi obiceiuri de Paşti, la noi şi în lume, atelier de creaţie (colaje şi picturi cu specific pascal), Să ne cunoaştem judeţul (excursie la Oradea, la Grădina Zoologică, Mc Donald, Muzeul Municipal Beiuş...), Lumea magică a basmelor, Stories in English, Încondeierea ouălor de Paşti...
Toate activităţile s-au bucurat de aprecierea copiilor, care au participat cu bucurie.
Colegii de la celelalte şcoli din comună au desfăşurat şi ei activităţi instructiv-educative interesante: excursie la Brad, Deva, Hunedoara, Să mâncăm sănătos, „Mens sana in corpore sano", pregătiri pentru Sărbătorile Pascale, lucrări în grădiniţa cu flori, curăţenie de primăvară...
„Am petrecut o săptămână foarte interesantă, piramida alimentaţiei sănătoase, excursie la Oradea, carnavalul anotimpurilor, am mâncat, am dansat, ne-am jucat, ne-am pregătit pentru vacanţă, pentru că după o muncă grea, odihna este mult mai plăcută" (Gyongy Boros).
 Sperăm ca activităţile şi ceea ce au învăţat vor rămâne vii în memoria copiilor, iar la anul să avem mai multă inspiraţie şi reuşite pe măsură!
Prof. Ioan CURPAŞ
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Şcoala altfel la Finiş şi Şuncuiş.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 5 mai 2021