Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Azilul de bătrâni, mănăstirea Sfintei Cruci și casa de copii Ciupercuțele

În cadrul Săptămânii voluntariatului

La Azilul de bătrâni, mănăstirea Sfintei Cruci și casa de copii Ciupercuțele

În Săptămâna voluntariatului, copiii din două grupe ale Grădiniței nr. 23 din Oradea au participat la o serie de manifestări de care sunt deosebit de mândri. Copiii din grupa mijlocie, îndrumați de educatoarele Camelia Puie și Miklo Iuliana, și cei din grupa mare pregătitoare, însoțiți de educatoarele Aurelia Laza (directoarea grădiniței) și Mihaela Pele, au fost în vizită la Azilul de bătrâni din Velența (căminul fundației “Consistoria Efrem Beniamin"), aducând bunicilor internați aici câteva raze de bucurie cu atențiile, versurile și cântecele lor.

Apoi au ajuns la casa de tip familial “Ciupercuțele”, în scop caritabil și educativ, pentru a cunoaște și alte medii și realități, pentru a-și deschide sufletul și a face acte de caritate. Copiii le-au dăruit copiilor (orfani) dulciuri și jucării.
Într-o altă zi au vizitat monumentala mănăstire a Sfintei Cruci, pe care unii nu o mai văzuseră niciodată. Aici și-au hrănit ochii și sufletul cu peisajele sale mirifice, zeci de flori multicolore în ghivece, pe terase, sute de trandafiri în cadrul grădinițelor de flori din preajma clădirilor. Și tot aici, au primit binecuvântarea și cuvântul de învățătură din partea duhovnicilor mănăstirii.
În excursie la Săldăbagiu de Munte și în vizită la Jandarmerie
În plus, voiniceii grupei mijlocii s-au distrat nemaipomenit de Ziua lor, la 1 Iunie, în excursia făcută la lacul de la Săldăbagiu de Munte, alături de cai și ponei, în concertul de orgă al broscuțelor.
Șase zile mai târziu, pe 6 iunie, cu ocazia Zilei porților deschise la Jandarmeria Oradea, tot ei au ținut să fie alături de jandarmi, de ziua lor, să le cunoască armamentul din dotare, tehnica de luptă și modul cum acționează în caz de nevoie, împotriva infractorilor și a tuturor celor certați cu legea și ordinea publică.
Au fost acțiuni reușite, pe cât de educative, pe atât de relaxante, și plăcute copiilor. (Camelia P.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Azilul de bătrâni, mănăstirea Sfintei Cruci și casa de copii Ciupercuțele.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 6 aprilie 2020