Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii Colegiului Tehnic „Traian Vuia” au marcat Ziua Mondială a Cărţii

23 aprilie - o zi specială

Elevii Colegiului Tehnic „Traian Vuia” au marcat Ziua Mondială a Cărţii

Ziua de 23 aprilie reprezintă, pentru întreaga omenire, Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor.

În această zi, aproape toate ţările lumii desfăşoară activităţi dedicate cărţii, autorilor, librarilor, bibliotecarilor, dar şi cititorilor. Această zi a fost marcată, în acest sens, pentru prima dată în Spania, unde la această dată are loc Festivalul Trandafirilor, obicei ce oferă tuturor fetelor şi femeilor câte o floare, iar  bărbaţilor câte o carte.
Data de 23 aprilie este o dată ce marchează literatura universală deoarece în anul 1616 au murit scriitorul britanic William Shakespeare, scriitorii spanioli Miguel de Cervantes şi Inga Garcilaso de la Vega.
În România, această zi a devenit „Ziua bibliotecarilor din România" prin Hotărârea de Guvern nr.293\14 aprilie 2005, sărbătorindu-se concomitent cu „Ziua Internaţională a Cărţii".
Aceeaşi semnificaţie o are aceasta şi pentru elevii şcolii noastre, iubitori de carte şi lectură. Astfel, sub îndrumarea doamnelor prof. Tomescu Ioana, Budurean Corina, Dvorzsik Mariana, Drugaş Corina şi secretar-şef Crosman Lenuţa, elevii au punctat semnificaţia acestei zile prin prezenţa lor la Librăria Humanitas.
Activitatea a avut drept scop constientizarea importanţei cărţii în viaţa culturală a omului şi în dezvoltarea sa psiho-socială. Cartea joacă un rol decisiv în formarea şi culturalizarea omului, cititul fiind un pas spre progresul social. Cu prilejul acestei zile, elevi din clasele a IX-a şi a X-a, împreună cu profesorii, au avut ocazia de a răsfoi cărţi din oferta librăriei. Astfel, de la cărţi cu tematică psihologică sau cărţi de beletristică, cititorii şcolii noastre au răsfoit şi cărţi cu specific tehnic sau din domeniul fizicii. Din cartea aleasă, elevii au citit expresiv şi nuanţat un fragment.
După ce fiecare a lecturat din cartea aleasă s-au purtat discuţii pe marginea celor citite, dar s-a şi marşat pe ideea potrivit căreia „Ai carte, ai parte!"
Ioana Tomescu
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Elevii Colegiului Tehnic „Traian Vuia” au marcat Ziua Mondială a Cărţii.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 18 octombrie 2019