Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

În lumea minunată a poveștilor

Copiii grupei mijlocii de la Grădinița nr. 26

În lumea minunată a poveștilor

Astăzi (marți, 10 iunie 2008), copiii grupei mijlocii germane de la Grădinița nr. 26 din Oradea, și inst. Nicoleta Ursuț ne-au “teleportat” în lumea minunată a poveștilor, descoperind variante noi ale poveștilor clasice mult îndrăgite de copii – Scufița roșie, Albă-ca-Zăpada, Ursul pâcălit de vulpe …, dar și Puf alb și Puf gri…

 În deschiderea serbării, elevii profesoarei de germană (Andrea Meze), ne-au demonstrat cât de bine știu că converseze, să recite și să cânte în limba germană, în condițiile în care ei învață germana intensiv.
Deghizat corespunzător, fiecare și-a intrat în pielea personajului, uimind cu cât aplomb și naturalețe interpretează acel rol, care îi vine ca o mănușă. Anastasia Bonchiș a devenit fata babei, Serenna Miheș – Albă-ca-Zăpada, Alexia Manole – fata moșului, Richard Rob – Patrocle, Vanessa Dalai – Scufița roșie, Alexandru Lupuț- prințul florilor, Cassian Hoduț – vânătorul, Mihai Boja – prințul, Mihai Porumb – ursul, Mălina Bot – vulpea, Eduard Suciu – lupul, Odev Emir – piticul, Anamaria Ciornei – iepurașul, Ana Buze – crăiasa (din Dumbrava minunată), Maria coroian – Lizuca, Paul Cristian – iepuraș (și ied),   
 Kery Sandy – capra, David Stoica – iepuraș, Andreea Þig – furnicuța, Șerban Þon – ieduțul, Anda Cristea – crăiasaflorilor, Eduard Nergheș- iepurașul.
Au fost niște actori admirabili, așa după  cum, pe 1 iunie, sub cupola Lotus Market, au dansat de nota 10, în postura de “bebeluși”.
Proiecte locale, județene și internaționale
Discutând despre proiectele anului școlar cu directoarea grădiniței, Maria Trip și cu educatoarea lor, Nicoleta Ursuț, aveam să aflăm bogata agendă pe care au parcurs-o, începând cu schimburile de experiență pe care le-au avut cu o grădiniță din Germania (de sărbătorile de iarnă), proiectele derulate în parteneriat cu Grădinița nr. 46 și Școala “Octavian Goga”, cu Școala “Decebal” și școala din Felcheriu, buna colaborare pe care au avut-o cu patroana Geanina Buze – de la “Kangaroo Land”, cu fundația Ruhama, cu Forumul german…
La ora bilanțului, interlocutoarele noastre au privit cu mândrie în urmă și  cu satisfacția lucrului bine făcut! (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze,  accesați Galeria foto:  În lumea minunată a poveștilor.     

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 15 mai 2021