Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

23 aprilie, Ziua Bibliotecarului din România

Eveniment desfăşurat la Şcoala „Ioan Slavici”

23 aprilie, Ziua Bibliotecarului din România

Casa Corpului Didactic a Judeţului Bihor, Asociaţia Bibliotecarilor din România, în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici" Oradea, Liceul de Arte Oradea şi Asociaţia „TopFormalis" Oradea au organizat, cu ocazia Zilei Bibliotecarului din România, activitatea cultural ştiinţifică „Biblioteca, o oază de cultură", la Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici" Oradea.

Această zi de sărbătoare cu multiple semnificaţii a reunit bibliotecari din diferite tipuri de biblioteci, atât bibliotecari şcolari, cât şi de la Biblioteca Universităţii din Oradea.
Oaspeţii au fost întâmpinaţi de organizatori cu pâine şi sare.
În deschiderea evenimentului, doamna Brînduşa Buzulică, director al Şcolii „Ioan Slavici", a adresat cuvântul de salut.
Invitat de onoare la acest eveniment a fost doamna conf. univ. dr. Mariana Marinescu de la Universitatea din Oradea, Departamentul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului Didactic, care a subliniat importanţa bibliotecii şi a bibliotecarului.
Din partea Casei Corpului Didactic a Judeţului Bihor a vorbit prof. metodist Florina Szabo.
În prima parte a activităţii a fost lansată cartea „Biblioteca, o oază de cultură", coordonată de d-na bibliotecar, prof. Mariana Trofin. Cartea conţine materiale referitoare la importanţa bibliotecii şi a lecturii în viaţa oamenilor, din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre, precum şi aspecte din activităţile desfăşurate în cadrul bibliotecii şcolare.
Ea se adresează în primul rând bibliotecarilor, dar şi persoanelor care doresc să cunoască rolul bibliotecarului şi al bibliotecii în formarea şi dezvoltarea elevilor.
D-na bibliotecar a ţinut să mulţumească colegelor care au contribuit la apariţia acestei cărţi: Bors Ileana de la Lic. Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu"; Cucerzan Corina, Lic. Tehnologic Nr. 1 Salonta; Epureanu Cristina, C.N. „Avram Iancu" Ştei; Foghiș Maria, Şcoala Gimnazială Nr.16; Goron Roxana, Lic. T. „Aurel Lazăr"; Lazăr Cornelia, C.Ş.E.I. Nr. 1 Oradea - C.Ş.E.I. „Orizont"; Lup Mariana de la Şcoala Gimnazială Nr.11; Marta Cătălina, Liceul de Arte; Petru Mariana, Şcoala Gimnazială  ,,Octavian Goga"; Pop Daniela Lidia, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu"; Popescu Dorina-Felicia de la C.N. „Teodor Neş" Salonta; Potre Delia Anca, Şcoala Gimnazială „Floare de Lotus" Sînmartin; Prahanca Mărioara, Lic. Tehnologic „Horea" Marghita; Roibu Florica de la C.T. „Constantin Brâncuşi"; Simuţ Mărioara de la Lic. Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş" Beiuş; Tomescu Ileana Maria de la Şcoala Gimnazială „Miron Pompiliu" Ştei; Urs Daniela, C.N. „Octavian Goga" Marghita şi tuturor celor care au făcut posibilă apariţia acestei cărţi: d-nei lect. univ. dr. Claudia Pop şi d-nei conf. univ. dr. Mariana Marinescu de la Universitatea din Oradea, DPPD, care au întocmit referinţa pentru a putea scoate cartea la Editura Universităţii din Oradea, precum şi d-lui Avram Ştefan de la Editura „Aureo" Oradea, pentru aspectul grafic deosebit şi pentru frumoasele diplome realizate.
Momentul artistic a fost susţinut de Antonia Marta din clasa a V-a şi de prof. Szabo Attila de la Liceul de Arte, care ne-au încântat cu un microrecital de chitară clasică; lor li s-au alăturat membrii corului Şcolii, condus de d-na prof. Rodica Galea, cu cântece de primăvară.
„Şi dacă dorinţa noastră de a ne îmbogăţi cultura a fost satisfăcută prin lansarea acestei cărţi, având în vedere că auzul ne-a fost încântat de invitaţii noştri, suntem datori ochilor, cărora trebuie să le oferim un moment de răsfăţ. Pentru aceasta vă invităm să admiraţi expoziţia de artă plastică intitulată „Ruxanda Ştefănuţ - primul pas" realizată de colega noastră, bibliotecar la Şcoala Gimnazială „Ioan Slavici" Oradea.", a precizat d-na prof. Mariana Trofin.
În încheierea primei părţi, d-na bibliotecar Mariana Trofin a dat citire unui catren scris de George Zarafu:
Unei bibliotecare
E plăcut să stai cu ea o seară;
Uiţi că este mamă sau soţie!
Printre cărţi e bibliotecară,
În discuţii - enciclopedie.
În a doua parte, s-a desfăşurat Workshop-ul „Biblioteca şcolară în sprijinul educaţiei pentru sănătate", susţinut de: conf. univ. dr. Valentin Cosmin Blândul, Universitatea din Oradea şi Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis"; biolog Carmen Valeria Dinescu şi dr. Nicolae Călin Sonea, de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor.
Bibliotecar Mariana Trofin
Foto: Alexandru Morar
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: 23 aprilie, Ziua Bibliotecarului din România.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 30 mai 2020