Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Un gest mic, o mare bucurie!

Grădinița nr. 22 - Oradea și nr. 1 – Șimleu Silvaniei

Un gest mic, o mare bucurie!

Marți (10 iunie 2008), Grădinița nr. 22 din Oradea a găzduit cea de-a treia întâlnire de proiect, intitulat “Un gest mic, o mare bucurie!”, proiect pe care îl derulează în parteneriat cu Grădinița nr. 1 din Șimleu Silvaniei (județul Sălaj).

“Prima întâlnire s-a desfășurat tot la noi, în februarie 2008, și a fost intitulată “Parteneriatul – o șansă pentru un învățământ de calitate”. De fapt, atunci s-a implementat proiectul, cu participarea directorilor celor două unități de învățământ și educatoarele echipei de proiect, eu și educatoarele Tamara Ciocan și Dorina Ințe, din partea Grădiniței nr. 22, directoarea Lucia Bodea și educatoarea Lucza Aurica, din partea Grădiniței nr. 1 din Șimleu Silvaniei”, ne-a declarat prof. Lidia Șandor-Costea, directorul Grădiniței nr. 22 din Oradea.
Proiectul și-a propus realizarea unui experiment din nevoia de diversificare și extindere a ofertei educaționale, dezvoltarea capacității de a genera în mod eficient valoarea și progresul educațional, încurajarea  parteneriatelor locale, județene și interjudețene.
În luna mai, când a vizitat Șimleu Silvaniei, echipa orădeană a făcut un prim gest (mic), a întins o mână copiilor de la grădinița de pe lângă mănăstirea Bic, cărora le-a dăruit pachete conținând rechizite, obiecte de igienă personală, dulciuri și jucării.
Reuniunea de proiect de marți s-a desfășurat sub genericul “Educatoarea zilei de azi, amenințări și oportunități” și a cuprins o masă rotundă și un schimb  de materiale didactice, portofolii de proiect și lucrări ale elevilor. Apoi, oaspeții au vizitat cele trei clădiri ale Grădiniței nr. 22, prilej cu care au dialogat cu educatoarele și copiii.
În cinstea partenerilor de proiect, artiștii grădiniței au prezentat un program artistic.
“În anul școlar viitor, urmează să-l prelungim cu alte acțiuni, cu finanțare proprie. Proiectul se derulează sub directa îndrumare a doamnei inspectoare Voichița Vancu”, a conchis directoarea grădiniței, prof. Lidia Șandor-Costea. (Ov. D.)

Trimite email

duminică, 16 mai 2021