Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Carnavalul veseliei

La Grădinița nr. 22 din Oradea

Carnavalul veseliei

E vremea serbărilor și a bilanțului și la Grădinița nr. 22 din Oradea.
Marți (10 iunie 2008), au avut loc două serbări, la grupa mijlocie și la grupa mare pregătitoare; unii, cu ”Carnavalul veseliei”, ceilalți, cu emoții crescute, au declarat: „Adio, grădiniță!”

În lumea poveștilor
După un recital de muzică și poezie în limba lui Shakespeare (coordonat de profesoara de engleză Dorina Mirodot), pe scenă și-au făcut intrarea personaje din basmele și poveștile copilăriei: Albă-ca-Zăpada, Cenușăreasa, Scufița roșie, fata babei și fata moșneagului, clauni și pitici...
Copiii educatoarelor Simona Cata și Liana Pășcuț s-au dovedit mari interpreți ai unor variante noi ale poveștilor de odinioară, în care lupul și-a schimbat părul, dar și năravul, vulpea a devenit europeană, iar cocoșul nu se mai complică doar cu doi bani când în Uniunea Europeană se jonglează cu euro.
La ora bilanțului, prof. Simona Cata se arată mulțumită de roadele de peste an, măsurate în proiecte și activități de tot felul, proiectul de parteneriat cu copiii din Șimleu Silvaniei, excursie la pădure, la Gepiș, de 1 Iunie, vizită la Grădina zoologică, participare la acțiuni ecologice și la spectacolele Teatrului de păpuși (la Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia”)...
Iar premiile și mențiunile naționale și internaționale obținute la concursuri de evaluare a cunoștințelor și la alte concursuri locale nu sunt deloc de neglijat: Cristina Avram - locul III, la „Piticot”; Magyar Milan – locul III pe țară, iar Iulia Mândru – mențiune, la concursul Winners; un loc II la concursul internațional de desene, intitulat „Ce voi fi când voi fi mare?” Konyari Casian și Magyar Milan – mențiuni la concursul „O floare pentru mama”, organizat în Orășelul copiilor...
Evaluarea finală
Copiii educatoarelor Florica Balaj și Mărioara Bumb, cei mai mari preșcolari ai grădiniței, și-au dat examenul final pe scenă, în fața părinților, fraților și bunicilor. Mai întâi, au recitat și au cântat așa cum i-a învățat profesoara de engleză, iar apoi și-au luat rămas bun de la grădiniță, educatoare și colegii mai mici, de la jocurile și jucăriile lor îndrăgite, de la profesoara de engleză (Dorina Mirodot) și profesoara de dans (Mihaela Marișcaș). Patricia, Diuța, Vlăduț și Ami, patru dintre colegii lor mai mici, au dăruit viitorilor școlari margarete și le-au urat să ajungă școlari premianți. Câte un buchet frumos s-a găsit și pentru educatoarele lor dragi. Dayana Haray s-a despărțit cu lacrimi în ochi de doamna educatoare Florica Balaj (care de 33 de ani, de la absolvirea liceului pedagogic, tot învață și petrece copiii grădiniței spre școală). Și Alexia Maria Ghitea a ținut să le mulțumească educatoarelor și să le îmbrățișeze în mod special pentru diploma cu cea mai mare bulină roșie.
După demonstrația de dans, ei au fost poftiți în sala de mese, unde li se pregătise o surpriză: tortul absolvenților și baloane-surpriză împărțite de clovnul Luluță (Corina Costruț). La final, s-au retras în grădinița cu flori pentru poza de absolvire, alături de educatoare și clovnul Luluță.
Copiii au promis să mai revină la grădiniță și după ce vor fi școlari pentru a le împărtăși educatoarelor din bucuriile și succesele lor. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Carnavalul veseliei.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 18 mai 2021