Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Colegiul Naţional „Avram Iancu” Ştei a marcat Ziua Europei

Vineri,

Colegiul Naţional „Avram Iancu” Ştei a marcat Ziua Europei

Vineri, 8 mai 2015, a prilejuit o amplă activitate aniversară. Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii şi unităţii. 1 ianuarie 2007, ziua aderării României la UE, rămâne o dată memorabilă, o dată simbol în istoria noastră, menită să promoveze unitatea în rândul europenilor.

Bucuria şi mulţumirea celor prezenţi la program, cadre didactice şi elevi, precum şi personalităţi marcante ale vieţii civile au transmis energie şi au dat evenimentului o semnificaţie aparte, despre care a vorbit, în cuvântul ei, dna prof. Mihaela Zaha.
Momentul arborării drapelului, un alt simbol cu un rol important în celebrarea Zilei Europei, ca şi intonarea imnului, „Odă bucuriei!", au răspândit o lumină încurajatoare. Este acel sentiment care îndeamnă la muncă, puterea de a conştientiza sensul devenirii fiecăruia. Este bucuria de a trăi într-o ţară bogată, frumoasă şi prosperă, dar mai ales de a învăţa într-o şcoală de prestigiu, cu dascăli minunaţi. Este salutară prezenţa la activitate a dlor directori ai CN „Avram Iancu", prof. Cristian Andru şi prof. Emanuel Coroiu, a dlui consilier educativ, prof. Viorel Lucaciu.
De Ziua Europei, deputatul european Emilian Pavel a organizat un concurs pentru toţi liceenii din Bihor. Competiţia s-a derulat pe două fronturi, unul fiind dedicat redactării unui scurt eseu referitor la impactul pe care Uniunea Europeană îl are în viaţa de zi cu zi a tinerilor, iar celălalt, realizării unui scurt clip video pe aceeaşi temă. Clipurile video au putut fi vizualizate şi votate pe pagina de Facebook a Concursului, intitulată EU & UE. Primele trei filmuleţe, în ordinea numărului de voturi, au fost premiate sâmbătă, 9 Mai, la Filarmonica de Stat, Oradea.  În cadrul concursului, elevii CN „Avram Iancu", Clepcea Beatrice, Şandra Ioana şi Jurcă Mădălin, pregătiţi de dnul prof. Gavriş Cristian, au obţinut locul II la secţiunea videoclip, iar ca premii, pe lângă trofeu, o action camera şi stick-uri de memorie.
Folosim acest prilej să mulţumim tuturor celor care au apreciat munca elevilor şi le-au acordat sprijin prin voturile lor pentru a fi cât mai sus!
Heredea Petronela

Trimite email

marţi, 11 august 2020