Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Universitatea Agora a aniversat 15 ani de existenţă, sub semnul excelenţei

Joi şi vineri, Agora a fost în sărbătoare

Universitatea Agora a aniversat 15 ani de existenţă, sub semnul excelenţei

Joi, 14 mai 2015, la ceas aniversar, Aula Albastră a Universităţii Agora a devenit neîncăpătoare.

În prezidiu şi în sală, au onorat oficialităţi locale şi judeţene, parlamentari, academicieni şi rectori din ţară şi străinătate, directori de colegii şi licee, colaboratori şi prieteni...
Semn că fondatorii Universităţii, preşedintele Senatului, doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu, preşedintele Consiliului de Administraţie, domnul prof. univ. dr. ing. Mişu-Jan Manolescu, domnul rector Ioan Dziţac şi ceilalţi universitari se bucură de apreciere şi stimă în municipiu, în ţară, dar şi în afara ei, având prieteni şi parteneri peste tot.
Este de apreciat acest fapt mai cu seamă că vorbim despre o universitate atât de tânără, dar cu rădăcini sănătoase, ancorate în tradiţie şi cu un parcurs îndrăzneţ, ascendent şi roditor, graţie unei conduceri competente şi responsabile şi unui colectiv de universitari de top.
Mulţumindu-le pentru prezenţă şi pentru sprijinul acordat în cei 15 ani, preşedintele Consiliului de Administraţie, dl prof. univ. dr. ing. Mişu-Jan Manolescu, le-a acordat diplome aniversare şi plachete. La rându-le, în cuvântul rostit, prefectul Claudiu Adrian Pop, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, domnul prof. Cornel Popa, precum şi senatorul Petru Filip au apreciat capitalul de imagine şi progresele calitative înregistate de învăţământul superior particular orădean, şi investiţiile făcute la Universitatea Agora şi au asigurat conducerea Universităţii de tot sprijinul.
Rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu" din Arad, doamna prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universităţii din Piteşti, domnul prof. univ. dr. Ionel  Didea, rectorul Universităţii „Obuda" din Budapesta (Ungaria), domnul prof. univ. dr. Fodor Janos, au evidenţiat bunele relaţii statornicite şi parteneriatele dezvoltate cu Universitatea Agora.
Rectorul Universităţii Agora, domnul prof. univ. dr. Ioan Dziţac, a mulţumit distinşilor invitaţi pentru prezenţă şi aprecieri, asigurându-i de o politică educaţională corectă şi eficientă, adaptată comenzii sociale, care să răspundă provocărilor venite din mediul de afaceri şi din comunitatea locală, naţională şi europeană; fără a face un bilanţ, a punctat impactul pe care îl au proiectele implementate şi revista Universităţii - „International Journal of Computers Communications & Control (IJCCC), cotat ISI, IF=0,694 în JCR2013,  care în prezent ocupă poziţia 96 în lume între cele 135 de jurnale cotate ISI la categoria „Computer Science, Information Systems", fiind prima revistă din ţară la această categorie", după cum a precizat dl rector.
După momentul festiv, a urmat un altul: ceremonia de decernare a înaltului titlu onorific de Doctor Honoris Causa al Universităţii Agora distinsului academician Solomon Marcus.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (116 poze), accesaţi Galeria foto: Universitatea Agora a aniversat 15 ani de existenţă, sub semnul excelenţei.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021