Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Maeştrii desenului au „înfiat” arbuştii ornamentali

De la Salonta

Maeştrii desenului au „înfiat” arbuştii ornamentali

Colegiului Naţional „Teodor Neş" din Salonta a găzduit miercuri, 20 mai 2015, Concursul de desene cu creta pe asfalt al elevilor claselor a IV-a.

Evenimentul a reprezentat o premieră pentru colegiul salontan şi a fost organizat de echipa „EchoSpirit" a Proiectului „Mai mult verde, mereu implicat", formată din liceenii Şerban Grecu, Vlad Dumitrescu, Bogdan Groza, Arnold Balla şi întărită cu mai mulţi voluntari mobilizaţi de Consiliul elevilor.
Cele opt echipe de desenatori cu creta pe asfalt au realizat pe trotuarul şcolii adevărate opere de artă inspirate din activităţile cotidiene ale iubitorilor de natură. Asfaltul fierbinte al şcolii s-a declarat învins de creta predominant verde, iar vibraţia multicoloră a temelor dedicate salvării mediului înconjurător a transformat concursul de desen cu creta pe asfalt într-un atelier de soluţii ecologice pentru viitorul mai verde al oraşului Salonta. În paralel cu micii artişti ai cretei colorate, colegii lor de clasă au desfăşurat activităţi ample de ecologizare a întregului perimetru al Colegiului Naţional „Teodor Neş".
„Şcoala este cea de-a doua casă, iar dorinţa elevilor noştri de a o păstra curată, mereu verde şi primitoare, cu surprize plăcute şi pline de învăţăminte cu impact de lungă durată asupra mediului înconjurător, confirmă utilitatea programelor educaţionale cu tematică ecologică", ne-a declarat prof. Vasile Trăncău, directorul C.N. „Teodor Neş" Salonta. Coordonatoarea de programe pentru tineri, Iulia Dudaş, din cadrul Fundaţiei Comunitare Oradea, prezentă la acest eveniment, a subliniat „importanţa implicării creative şi responsabile a profesorilor şi elevilor salontani în cadrul programelor YouthBank Oradea, coordonate de Fundaţia Comunitară Oradea în parteneriat cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi BRD - Groupe Societe Generale", fapt dovedit prin rezultatele materializate în cadrul proiectului „Mai mult verde, mereu implicat".
La finalul concursului de desene pe asfalt, cele opt echipe de artişti au primit diplome de excelenţă şi au „înfiat" pentru următorii ani de şcoală câte unul din cei opt arbuşti ornamentali tuia plantaţi săptămâna trecută de echipa „EchoSpirit". Elevii premiaţi vor săpa, vor plivi şi vor uda arbuştii ornamentali „înfiaţi" cu dragostea şi devotamentul, investite şi în operele de artă născute din creta colorată care, timp de o oră, a mângâiat necontenit trotuarul şcolii.
Astfel, elevii din clasa a IV-a A (prof. Florica Dehelean), împărţiţi în două echipe creative, au primit titlurile de „Maeştrii Hărniciei" (Echipa „Ecologiştii") şi „Maeştrii Inspiraţiei" (Echipa „Verde"). Elevii din clasa a IV-a B (prof. Lavinia Bodiu) au primit diplome de excelenţă pentru titlurile de „Maeştrii Speranţei" (Echipa „Salvatorii Naturii") şi „Maeştrii Pământului" (Echipa „Iubitorii Terrei"). Echipa „Naturiştii" din clasa a IV-a C (prof. Mirela Grecu) a primit titlul onorific de „Maeştrii Culorilor", în timp ce colegii lor din aceeaşi clasă, adunaţi în echipa „Fluturaşii", au primit titlul de „Maeştrii Creativităţii". Operele pe asfalt ale micilor artişti din clasa a IV-a D (prof. Florica Iova) au fost premiate cu două diplome de excelenţă pentru „Maeştrii Sârguinţei" (Echipa „Albinuţele Harnice") şi pentru „Maeştrii Fanteziei" (Echipa „ Micii Naturalişti").
Sorin Petrache
P.S. Pentru mai multe poze (32 de poze), accesaţi Galeria foto: Maeştrii desenului au „înfiat” arbuştii ornamentali.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 14 august 2020