Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Conferinţa de încheiere a proiectului „Cerc de aptitudini”...

Miercuri, la Universitatea Agora,

Conferinţa de încheiere a proiectului „Cerc de aptitudini”...

Miercuri, 27 mai 2015, de la ora 10.00, la sediul Universităţii Agora din municipiul Oradea a avut loc conferinţa de presă cu ocazia finalizării proiectului: „C.E.R.C. DE. APTITUDI.N.I. - CrEaRea, Corelarea şi DEzvoltarea APTITUDInilor Necesare pentru trecerea la viaţa actIvă", Contract nr: POSDRU/161/2.1/G/137526, proiect implementat în parteneriat de către Asociaţia Eurhope, în calitate de beneficiar şi Universitatea Agora din Oradea, Fundaţia Agora din Oradea şi Asociaţia Project Life Calabria în calitate de parteneri.

Participanţii la conferinţă au fost: rectorul Universităţii Agora - prof. univ. dr. Ioan Dziţac, care a prezentat activitatea Universităţii Agora în calitate de partener în acest proiect, precizând că acest proiect a adus beneficii profesionale, dar şi financiare studenţilor din grupul ţintă al proiectului, studenţi atât de la Universitatea Agora, cât şi de la Universitatea din Oradea. Pe această cale domnul rector a mulţumit conducerii Universităţii din Oradea. Managerul de proiect, doamna Tatiana Dabija, a prezentat rezultatele proiectului pe activităţi şi a precizat faptul că acest proiect a fost o provocare pentru întreaga echipă, iar rezultatele se regăsesc în ceea ce grupul ţintă a acumulat participând la acest proiect. La conferinţa de presă au mai fost prezenţi experţi din cadrul echipei de proiect de la Universitatea Agora şi de la Fundaţia Agora, care au specificat faptul că acest proiect a fost foarte căutat de către studenţi, deoarece a adus elemente de noutate, precum înfiinţarea unei întreprinderi simulate la sediul Universităţii Agora, unde un număr de 60 de studenţi au putut să facă un stagiu de practică, simulând activităţile dintr-o întreprindere reală. Totodată, element de noutate a fost şi transferul de bune practici realizat la partenerul transnaţional din Italia - Project Life, unde au participat 15 studenţi selectaţi din grupul ţintă al proiectului. Dintre ei, doi au fost prezenţi la conferinţa de presă, Burta George - student anul III la Drept de la Universitatea Agora şi Porumb Alexandra - studentă la Master, anul I Kinetoterapie, de la Universitatea din Oradea. Cei doi au precizat faptul că prin participarea la acest proiect, ei se simt mai pregătiţi pentru intrarea pe piaţa muncii în vederea găsirii unui loc de muncă.
Prezentă la conferinţă, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa, decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Agora, a mulţumit studenţilor pentru implicarea în proiect, prezentându-le şi alte oportunităţi pe care Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Agora le oferă studenţilor prin proiectele pe care le are în implementare.
După-amiază, în Amfiteatrul Albastru al Universităţii Agora, a avut loc întâlnirea cu majoritatea studenţilor din grupul ţintă al proiectului participanţi la conferinţa de închidere a proiectului, ocazie cu care s-au prezentat puncte de vedere din partea studenţilor şi a experţilor implicaţi în proiect, iar în concluzie s-a conturat ideea dezvoltării unor proiecte cu astfel de obiective care să aducă beneficii studenţilor şi care să-i pregătească pentru o piaţă a muncii extrem de rigidă la momentul actual.
Coordonator proiect P1,
prof. univ. dr. Ioan Dziţac,
rector al Universităţii Agora
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Conferinţa de încheiere a proiectului „Cerc de aptitudini”...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021