Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cercetaşii Centrului Don Orione din Oradea duc tinerii lipsiţi de oportunităţi într-o tabără

Proiectul „Together we can!”

Cercetaşii Centrului Don Orione din Oradea duc tinerii lipsiţi de oportunităţi într-o tabără

Proiectul „Together we can!" urmăreşte implicarea activă a tinerilor defavorizaţi în cadrul unor activităţi de educaţie nonformală.

Activităţile vizează dezvoltarea personală a tinerilor, integrarea în societate şi îmbunătăţirea aptitudinilor de afirmare în cadrul acesteia. Proiectul este finanţat cu 1850 de lei prin programul YouthBank Oradea.
Proiectul va fi desfăşurat de o echipă formată din membri ai Comunităţii Scoutiştilor Orionini din Oradea. Tinerii din grupul ţintă vor participa la o tabără în natură, care se va desfăşura în localitatea Zece Hotare, comuna Șuncuiuș, judeţul Bihor. Evenimentul va avea loc în perioada 30 mai - 1 iunie 2015.
Participând la această tabără, tinerii vor avea ocazia să îşi dezvolte abilităţi de comunicare, să-şi îmbunătăţească relaţia cu mediul înconjurător. Jocurile interactive la care vor participa implică munca în echipă, comunicarea, autocunoaştere, stimularea creativităţii şi a respectului reciproc. Beneficiile pe termen lung pentru tinerii implicaţi vor consta în facilitarea integrării acestora în societate, eliminarea excluziunii sociale şi creşterea nivelului de comunicare directă.
Programul este implementat în Oradea de către Fundaţia Comunitară Oradea, iar la nivel naţional este coordonat de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Activităţile YouthBank România sunt incluse în "YouthBank Academy: Soluţii durabile pentru implicarea tinerilor în viaţa comunităţii" - proiect finanţat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro.
Denis Halasz,
coordonator proiect

Trimite email

duminică, 20 octombrie 2019