Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Undă verde” de Ziua Mondială a Mediului

Elevii Şcolii Gimnaziale Internaţionale Agora au avut

„Undă verde” de Ziua Mondială a Mediului

Vineri, 05.06.2015, Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea a organizat sub îndrumarea d-nelor profesoare Paşca Laura, Popa Alina, Drugaş Daniela, Miere Crina, Pop Otilia şi Balaj Diana, activităţi extra-şcoală, dedicate Zilei Mondiale a Mediului, sub sigla: „Saving the nature, we save the world!"

Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare şi este o sărbătoare a tuturor cetăţenilor indiferent de ţară, rasă sau de altă natură. Este important a sădi în mintea şi sufletul fiecărui cetăţean al societăţii conceptul că omul, ca specie biologică, este dependent de natură şi nu poate trăi în afara ei.
Fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea şi protejarea parcurilor, a spaţiilor verzi sau a grădinilor, precum şi la celebrarea acestei sărbători prin participare şi susţinere.
Pe Corso, într-un „marş eco", am împărţit pliante
Ieşind în centrul oraşului, pe pietonală (Str. Republicii), într-un  „marş ecologic",  elevii noştri au împărţit trecătorilor, comercianţilor şi clienţilor aflaţi la terase, pliante personalizate, dedicate protejării mediului înconjurător. Impactul a fost unul extrem de pozitiv, cu toţii apreciind iniţiativa noastră.  Cu gingăşia, sinceritatea şi candoarea lor, cu zâmbet şi voioşie, specifice vârstei lor fragede, preşcolarii şi şcolarii Agora au transmis un mesaj atât de important.
De pe Republicii, ne-am abătut pe malul Crişului Repede, în cartierul Rogerius, în apropierea noului pod, unde am asistat la lansarea  „bărcii verzi", o tradiţie a Poliţiei Locale Oradea, care lansează anual pe apa Crişului Repede, o barcă în mărime naturală, formată exclusiv din peturi de 2 litri, donate de către şcoli, grădiniţe, persoane fizice şi juridice. Evenimentul a fost primit cu entuziasm de către elevi, trecători şi mass-media. Copiii au primit din partea Administraţiei Naţionale a Apelor Române câte o carte frumos ilustrată sub formă de poveste dedicată cunoaşterii tuturor râurilor şi lacurilor din România, apa fiind sursa naturală indispensabilă vieţii.
 În această zi specială, mesajul nostru pentru toţi cetăţenii este: Împreună, putem păstra mediul curat!
Consilier educativ,
prof. Paşca Laura
P.S. Pentru mai multe poze (66 de poze), accesaţi Galeria foto: Undă verde de Ziua Mondială a Mediului". 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:07:21 Ora de vară a Europei de Est