Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Un parteneriat de colaborare între Universitatea „Agora” şi Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”

Decanul de la Universitatea „Agora” şi directorul Liceului „Onisifor Ghibu” au semnat, ieri,

Un parteneriat de colaborare între Universitatea „Agora” şi Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”

În baza bunelor relaţii de colaborare statornicite în timp, decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Economice de la Universitatea „Agora", dna conf. univ. dr. Gabriela Bologa şi directorul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu", dl profesor Ioan Pirtea, au semnat luni, 8 iunie 2015, un parteneriat de colaborare şi acces la succes!

Evenimentul s-a desfăşurat în sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu".
După intonarea Imnului de Stat al României, festivitatea a fost deschisă de directorul Liceului, dl profesor Ioan Pirtea, care a subliniat buna colaborare statornicită în timp între cele două instituţii de învăţământ, faptul că tot mai mulţi absolvenţi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu" au decis să-şi desăvârşescă pregătirea profesională urmând programe de studiu şi proiecte europene oferite de Universitatea „Agora" din Oradea, iar unii devenind chiar cadre didactice ale Universităţii ori reuşind să se angajeze şi să obţină fonduri pentru planul lor de afaceri participând la proiecte europene derulate de Universitatea „Agora".
La rândul său, doamna decan Gabriela Bologa a prezentat oferta educaţională a Universităţii, programele de studiu, proiectele europene derulate de Universitatea „Agora" şi toate oportunităţile şi facilităţile (burse de merit şi sociale, burse Erasmus, stagii de practică şi tabere de vară în ţară şi în străinătate) oferite de Universitate pentru accesul la succes al absolvenţilor Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu". Informaţiile au fost întărite şi dezvoltate apoi de directorul de imagine al Universităţii, dl general conf. univ. dr. Vasile Creţ, iar un student de la programul de Poliţie Locală a împărţit elevilor pliante cuprizând
Oferta educaţională a Universităţii „Agora"
Absolvenţii de liceu (cu diplomă de bacalaureat) pot alege în cadrul programului de licenţă următoarele specializări: „Drept" (4 ani), „Management" (3 ani), „Contabilitate şi Informatică de Gestiune" (3 ani)  şi „Poliţie Locală" (3 ani). 
Programele de master pentru candidaţii ce au finalizat studiile de licenţă sunt: „Managementul Resurselor Umane" (2 ani); „Ştiinţe Penale şi Criminalistică" (1 an) şi „Cercetări Criminalistice Aplicate". Universitatea Agora pune la dispoziţie, de asemenea, şi programe de studii  postuniversitare de 1 semestru în domeniile „Drept", „Management" şi „Contabilitate", pentru posesorii de diplome de licenţă sau master sau adeverinţe pentru promoţia 2015.
Alături de oferta educaţională, pe site-ul Universităţii Agora, candidaţii pot consulta Regulamentul Universităţii „Agora" privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă şi master şi planul de şcolarizare pentru anul universitar 2015-2016.
Înscrierile vor avea loc la sediul Universităţii „Agora". Admiterea la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice, la programele de studii universitare de licenţă şi master, va avea loc în cadrul a două sesiuni, conform următorului calendar: (1) Sesiunea I: 4 mai - 31 iulie şi (2) Sesiunea a II-a: 3 august - 29 septembrie. Criteriul de selecţie pentru admitere la studiile de licenţă şi master, pe locurile cu taxă, se va face pe baza mediei de la examenul de bacalaureat sau licenţă. Pentru specializarea „Cercetări Criminalistice Aplicate" din cadrul programului de master se va da şi un interviu. (S.S.)
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Un parteneriat de colaborare între Universitatea „Agora” şi Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.


Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021