Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La mulţi ani, copilărie!

S-a întâmplat la Grădiniţa Nr. 54

La mulţi ani, copilărie!

Familia este mediul în care copilul se formează şi devine. Grija pe care părinţii o au faţă de copiii lor şi iubirea cu care îi înconjoară îi defineşte mai târziu ca oameni.

Anul trecut, la Grădiniţa Nr. 54, am lansat proiectul „Familia în şcoala vieţii" prin care am urmărit implicarea familiilor în activităţile noastre. În acest an am continuat activităţile din cadrul proiectului provocând familiile la o „probă de foc", o activitate cu tema „Bunătăţi ca la mama acasă". Părinţii au răspuns cu entuziasm propunerii noastre şi au venit împreună cu copiii pentru a-şi etala calităţile de bucătari. Ne-a surprins creativitatea şi responsabilitatea lor în a realiza produse cât mai deosebite.
De altfel, fotografiile vorbesc de la sine, iar cuvintele îşi pierd sensul.
Ultima activitate pe care ne-am propus-o în cadrul proiectului a fost „La mulţi ani, copilărie"!
Am sărbătorit Ziua Copilului într-un mod special. Am luat de mână voia bună, am cules o rază de soare, am rugat-o pe Zeiţa Vară să ne dăruiască din paleta ei de culori... şi ca să fie totul aşa cum se cade la un asemenea eveniment, am împodobit curtea grădiniţei cu baloane şi fanioane.
„Cel mai lung desen"  - cu o lungime de 45 m - cuprinzând lucrări ale copiilor realizate în zilele anterioare şi care a fost fixat pe gardul exterior al grădiniţei, anunţa că aici urma să se întâmple ceva.
La ora 10, curtea s-a umplut de glasuri vesele de copii. Toate cele 10 grupe conduse de către doamnele educatoare şi având alături pe d-na directoare au fost prezente pentru a participa la eveniment. S-a cântat „La mulţi ani", s-a dansat după care s-au organizat diferite ateliere unde copiii au avut ocazia să treacă prin diverse probe: săritura în sac, parcurs aplicativ, aruncare cu mingea la coşul de baschet şi la ţintă, tunelul buclucaş, au fost câteva dintre probele care au adus buna dispoziţie printre copii.
Punctul forte şi mult aşteptat a fost TOMBOLA. Fiecare copil a adus în săptămâna precedentă o jucărie la grădiniţă. Toate jucăriile au primit câte un număr. Copiii au extras din coşuleţ un jeton numerotat, fiecare copil primind jucăria corespunzătoare numărului extras.
În calitatea mea de „reporter" am luat doar pulsul evenimentelor.
Concluzia: A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea!
Luca Precup
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: La mulţi ani, copilărie!
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 16 octombrie 2019